Ratkaisu kaikkiin kysymyksiin

Tässä juttusarjassa esittelemme ISS:n ammattilaisia. Tänään esittelyssä on asiakaspalvelijana työskentelevä Ulla, joka pitää huolen siitä, ISS:n asiakkaiden pulmiin löytyy ratkaisu.

Olet varmaankin joskus bongannut seinältä ISS:n tarran, josta löytyy palvelukeskuksen puhelinnumero? Ehkä olet jopa soittanut siihen? Numeron toisessa päässä istuvat Ulla ja muut ISS:n palvelukeskuksen asiakaspalvelijat.

Ullan tehtävänä on vastata asiakkaiden palvelupyyntöihin ja huolehtia siitä, että ne ratkaistaan. Kun Ulla on saanut asiakkaalta tiedon esimerkiksi rikkoutuneesta lukosta, hän lähettää ISS:n ammattilaisen paikalle, joka huolehtii siitä, että ovi menee taas turvallisesti lukkoon.

– Tyypillistä palvelupyyntöä ei ole, mutta usein pyynnöt liittyvät kiinteistöhuoltoon tai siivoukseen, Ulla kertoo.

Asiakaspalvelija vai salapoliisi?

Ullan työpäivä alkaa aamuseitsemältä. Puhelimen pirinää ei tarvitse odotella kauaa.

– Ikinä ei tiedä millainen tilanne luurin toisessa päässä on, Ulla kertoo. Esimerkiksi pyhien jälkeen on pitkä lista työpyyntöjä kiinteistönhoidolle ja nämä pyrimme hoitamaan tehokkaasti eteenpäin oikeille tahoille.

Kun asiakaspalveluun tulee kinkkisempi haaste tai uusi tilanne, lyödään viisaat päät yhteen. Välillä asiakaspalvelu voi tuntua salapoliisityöltä.

– Joskus joudumme laittamaan mietintäpipon päähän, jotta saadaan haasteet ratkottua. Yksikään mysteeri ei ole vielä jäänyt selvittämättä, Ulla kertoo.

Ulla korostaa tiimityöskentelyn tärkeyttä. Asiakaspalvelijat saavat paljon tietoa myös ISS:n omilta työntekijöiltä.

– Asiakkaan tyytyväisyys ja positiivinen palaute motivoivat minua työssäni. Usein palaute tulee suoraan asiakkaalta, mikä piristää, Ulla sanoo.

Ihmistuntemus, maalaisjärki ja yhteistyökyky. Siinä on kolminaisuus, jota asiakaspalvelijalta vaaditaan. Ulla tietää mistä puhuu, hän on työskennellyt ISS:llä jo seitsemän vuotta.

– Tämä on hyvin asiakaspalvelulähtöinen työ. Ilman tiivistä työtiimiä tämä ei toimisi. On tärkeää kohdata asiakkaat ja työkaverit avoimin mielin.

ISS:n ammatit esittelyssä:
Postikonsultti
Sähköyliasentaja
Kiinteistönhoitaja
Siivooja
Monipalvelutyöntekijä
Kokki
Monipalvelutyöntekijä
Siivooja
Kiinteistönhoitaja
Ravintolan vuoropäällikkö
Kokki