Lounaaksi tänään: hymy ja hyvä tunnelma

Tässä juttusarjassa esittelemme ISS:n ammattilaisia. Tänään on esittelyssä kokkina työskentelevä Katja, joka osallistuu päivittäin 1 300 aterian valmistamiseen ja 900 koululaisen piristämiseen.

Gluteeniton, maidoton, porkkanaton, kalaton. Kaikki löytyy. Katja huolehtii, että myös erikoisruokavaliota noudattavat oppilaat saavat nauttia hyvästä ja terveellisestä ruoasta. Vuorosta riippuen Katja työskentelee keittiössä tai linjastolla.

Koulukeittiössä kokki ei tee pelkästään ruokaa, hän toimii myös oheiskasvattajana.

– Varmistamme, että lapset oppivat syömään terveellistä ja maukasta ruokaa. Jos lapsi haluaa lisää ruokaa, huolehdin, että hän ottaa sen herkullisen uunimakkaran lisäksi myös terveellistä salaattia ja lisuketta, Katja sanoo.

Tiimihenki on avain hyvään työpäivään

Katja tulee yleensä seitsemältä töihin. Keittiössä on paljon tehtävää ennen koululaisten ruokailua. ISS:n keittiöissä valmistetaan lähes kaikki alusta asti, joten hommia riittää.

– Haasteena on aina tehdä juuri sopiva määrä ruokaa. Emme halua, että kukaan jäisi ilman ruokaa, mutta emme myöskään halua tehdä liikaa. Pyrimme välttämään ruokahävikkiä.

Työturvallisuus on vahvasti läsnä Katjan työn arjessa. Vaikka keittiötyö on hektistä, kiire ei ole tekosyy työturvallisuuden laiminlyömiseen.

– Panostamme aina turvallisuuteen, esimerkiksi viiltosuojahanskojen käyttö on keittiössä pakollista. Siisti keittiö on myös tärkeä ja kaikki tavarat laitetaan sutjakasti omille paikoilleen.

Vaikka työpäivä voi olla kiireinen, Katja ja muut keittiön työntekijät pyrkivät aina ottamaan aikaa yhteisille kahvihetkille.

– Meidän työyhteisö on ehdottomasti yksi parhaimmista puolista tässä työssä. Meillä on todella hyvä tiimihenki.

Kolmen maissa työt ovat paketissa ja Katja lähtee kotiin päin. Huomenna on taas lisää suita ruokittavana.

ISS:n ammatit esittelyssä:
Postikonsultti
Sähköyliasentaja
Kiinteistönhoitaja
Siivooja
Monipalvelutyöntekijä
Kokki
Monipalvelutyöntekijä
Siivooja
Kiinteistönhoitaja
Ravintolan vuoropäällikkö