Palvelua maailman ympäri

Tässä juttusarjassa esittelemme ISS:n ammattilaisia. Postikonsulttina Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa työskentelevän Sirpan päivät täyttyvät monipuolisesta asiakaspalvelusta ja tietysti postipalveluista.

Tikkurilantiellä, aivan Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa sijaitsee ISS:n jakelukeskus. Valoisa halli on Sirpan valtakunta, jonka läpi kulkee esimerkiksi matkatavaraa ja lentorahtina liikkuva posti. Jakelukeskus toimii lentoasema-alueella toimivien yritysten postipalveluna.

– Joka päivä oppii jotain uutta. 28 vuotta olen tehnyt tätä työtä. Yhtään samanlaista päivää ei vielä ole tullut vastaan. Juuri se monipuolisuus työssä motivoi, Sirpa sanoo.

Sirpan ja hänen työkavereidensa ansiosta yritysten lähetykset kulkevat vikkelästi mantereelta toiselle.

– Tänään lähti iso lasti postia heti aamusta. Lentoposti pitää pakata ennen rahdin lähtöä, joten osa pojista tuli jo kuudeksi töihin.

Kun Sirpa puhuu pojista, viittaa hän pitkäaikaisiin työkavereihinsa, joilla osalla on takana jo 30 vuotta samassa pestissä. Työyhteisö on tiivis.

– Työkaverit ovat parasta tässä työssä. Huumori on tärkeä osa porukkaa ja työpäiviä, varsinkin perjantaisin nauretaan paljon, Sirpa kertoo hymyillen.

Asiakkaita ympäri maailmaa

Iso osa Sirpan työstä on asiakaspalvelua niin puhelimitse, sähköpostitse kuin kasvotustenkin. Useimmat asiakkaat saapuvat jakelukeskukselle hakemaan omaisuuttaan, jotka syystä tai toisesta on otettu turvatarkastuksessa haltuun. Usein kyseessä ovat väärin pakatut vara-akut, joita löytyy varastosta nytkin useita satoja.

– Asiakkaita tulee maailman joka kolkasta hakemaan näitä meille toimitettuja haltuun otettuja tavaroita. Varastossa pitää tietää, mitä hakee. Tässä työssä hyvä muisti ja ripeys ovat tärkeitä.

Hallin ovella käy tasainen vilske, huomioliiveihin pukeutuneita työntekijöitä kulkee sisään ja ulos. Sirpa tervehtii heistä jokaista. Yksi heittää vitsin, toinen pakkaa tavaransa ja suuntaa jo kohti viikonloppua. Tämän tästä paikalle saapuu postitettavaa tavaraa tai joku kysymyksen kera.

– Eilen asiakas toi suklaalevyn kiitokseksi hyvästä asiakaspalvelusta, Sirpa kertoo.
 

ISS:n ammatit esittelyssä:
Sähköyliasentaja
Kiinteistönhoitaja
Siivooja
Monipalvelutyöntekijä
Kokki
Monipalvelutyöntekijä
Siivooja
Kiinteistönhoitaja
Ravintolan vuoropäällikkö