Kauppakeskuksen suojissa

Tässä juttusarjassa esittelemme ISS:n ammattilaisia. Kiinteistönhoitaja Jussi on toiminut ammatissaan 15 vuoden ajan. Viimeiset neljä vuotta hän on pitänyt huolta suuresta kauppakeskuksesta sekä sen ylle rakennetuista asuinrakennuksista.

Aamuseitsemältä kauppakeskuksen pihamaalla on vielä hiljaista, kun Jussi aloittaa työt. Ensimmäisenä hän siistii pihamaan ja suuntaa sen jälkeen sisätiloihin. Huoltokirjaan merkittyjen viikoittaisten työtehtävien lisäksi kiinteistönhoitajan päivät täyttyvät erinäisistä työpyynnöistä, joita asiakkaat hänelle esittävät.

– ISS palvelukeskus ilmoittaa minulle, kun viemäri on tukossa, valot vilkkuvat tai sisätiloissa on liian kylmä. Osa hälytyksistä on automaattisia, jolloin saan viipymättä ilmoituksen rikkoontuneesta laitteesta, Jussi kertoo.

Säänvaihtelut ja ulkolämpötilat vaikuttavat kiinteistönhoitajan työhön. Kesäinen ukkosmyrsky saattaa aiheuttaa sähköpiikkejä tai sammuttaa ilmastointilaitteita, jolloin Jussi rientää paikalle korjaamaan tilanteen.

– Parasta on työn vaihtelevuus, sillä koskaan ei ole kahta samanlaista päivää.

Tiimityötä parhaimmillaan

Marraskuussa valmistunut länsimetro ja välipäivien alennusmyynnit tuovat lisää asiakkaita kauppakeskukseen. Jussi varmistaa, että asiakkaiden on mukava saapua ostoksille.

– Talvella lumen pudottaminen katolta on yksi työtehtävistäni. Silloin varmistan sekä oman että asiakkaiden turvallisuuden. Työturvallisuus huomioidaan muutenkin joka käänteessä, Jussi kertoo.

Tarpeen tulleen Jussi kutsuu ISS:n putkimiehen ja sähköasentajan paikalle auttamaan. Tärkeintä on, että kauppakeskuksen tilat vastaavat asiakkaiden tarpeita ja toiveita.


ISS:n ammatit esittelyssä:
Siivooja
Monipalvelutyöntekijä
Kokki
Monipalvelutyöntekijä
Siivooja
Kiinteistönhoitaja
Ravintolan vuoropäällikkö