Suunta 100 turvallisuuskampanja muistuttaa riskien ennakoinnin tärkeydestä

Suunta 100 turvallisuuskampanja muistuttaa riskien ennakoinnin tärkeydestä

ISS-konsernin globaalin työterveys-, työturvallisuus- ja ympäristövision nimi on Suunta 100. Helmikuussa käynnissä on Suunta 100 -turvallisuuskampanja.

Turvallisuuskampanjan avulla herätellään ISS:n koko henkilöstöä toimimaan ennakoivan turvallisuuskulttuurin mukaisesti.

Tämän vuoden kampanjalle on valittu neljä teemaa, jotka perustuvat vuoden 2018 globaaleihin tilastoihin:

1. Korkealla työskentely:

Muista aina noudattaa korkealla työskentelyn ohjeita ja käyttää ISS:n tikas- ja telineohjeen mukaisia tikkaita. Lumenpudotuksesta on laadittu omat ohjeensa, jotka ovat näin runsaslumisena talvena tarpeen.

2. Pystyssä pysyminen:

Liukastumiset, kaatumiset ja kompastumiset ovat yleisin tapaturmatyyppi ISS:llä – tammikuun tapaturmista suuri osa oli liukastumisia. Kiinnitä erityistä huomiota jalkineisiin ja liukuesteisiin ja keskity liikkumiseen.

3. Sähkötyöturvallisuus:

Tarkista aina sähkölaitteiden ja johtojen kunto ennen kuin aloitat työn. Muista myös, että sähkötöitä saa tehdä vain sähköalan ammattilainen. Kertaa sähköturvallisuuteen liittyviä sääntöjä täältä >>

4. Turvallisuushavainnot:

Turvallisuushavaintojen tarkoitus on tunnistaa vaarat ja korjata epäkohdat. Näin voimme yhdessä torjua tapaturmia ennalta. Jokaisen ISS:läisen tavoitteena on tehdä vähintään neljä turvallisuushavaintoa vuodessa. Havainnon tekemisen ohella yhtä tärkeää on se, että havainto johtaa korjaavaan toimenpiteeseen.

Otetaan turvallisuus tavaksi, skannataan riskit ennen työn aloittamista ja tehdään yhdessä ISS:stä tapaturmaton työpaikka.