Keskity liikkumiseen – vältetään tapaturmat

Meille on syksyn aikana sattunut useita liikkumiseen liittyviä tapaturmia. Tapaturmia on sattunut niin kävellessä kuin polkupyöräillessä, niin työmatkalla kuin työtä tehdessäkin. Valitettavasti osa tapaturmista on johtanut murtumiin. Joissain tapauksissa tieto työnantajalle on tullut myöhään. Key points in English at the end of the page.

Talvi on vasta alkamassa, joten liukastumisen vaara vaanii usean kuukauden ajan. Tämän vuoksi ISS haastaa sinut pysymään pystyssä: varaa liikkumiseen riittävästi aikaa, keskity liikkumiseen ja valitse pitävät kengät.

Jos kuitenkin loukkaannut liukastumisesta tai muusta syystä, ilmoita siitä välittömästi ja ihan viimeistään kahden tunnin sisällä esimiehellesi. Mikäli et saa esimiestäsi kiinni, soita tapaturmasta ISS:n tilannekeskukseen. Puhelinnumeron löydät sekä henkilökorttisi että Suunta 100/STOP -korttisi takaa. Nopea ilmoitus on tärkeä, jotta voimme varmistaa oikeat jatkotoimenpiteet sekä estää lisävahinkojen vaaran.

Jos olet esimies, paina lisäksi mieleesi 555-sääntö.

  • 5 minuuttia: tarkista välittömästi, että loukkaantunut pääsee työterveyshuoltoon ja estä lisävahingot
  • 5 tuntia: tee tapaturmailmoitus TTT-järjestelmään saman päivän aikana
  • 5 päivää: järjestä tapaturmantutkinta viiden päivän sisällä.

Please reduce slip risk by avoiding hurrying and choosing shoes with good grip. If you get injured due to any reason, please inform your supervisor immediately, within 2 hours.