Hei kesätyöntekijä, ota turvallisuus tavaksi!

Hei kesätyöntekijä, ota turvallisuus tavaksi!

Henkilöstön työterveyden, työturvallisuuden ja työkyvyn (TTT) varmistaminen on keskeinen osa ISS:n johtamista ja päivittäistä toimintaa. Turvallisuushavaintojen tekeminen on yksi ennakoivan turvallisuuskulttuurin peruspilareista, ja siihen kannustetaan myös lähes tuhatta kesätyöntekijäämme.

Jokaisella ISS:läisellä kulkee mukana Suunta 100 -kortti, joka muistuttaa samannimisestä TTT-visiosta. Suunta 100 -visio tähtää siihen, ettei työpaikoillamme satu yhtään työtapaturmaista kuolemantapausta ja että vakavien onnettomuuksien ja tapaturmien määrä on nolla. Kortti kertoo myös STOP-säännöstä eli että jokainen muistaisi pysähtyä aina ennen työn aloittamista ja varmistaa, että työ tulee hoidettua turvallisesti.

Olethan saanut oman Suunta 100 -kortin esimieheltäsi?

Mikä on turvallisuushavainto?

Turvallisuushavaintojen tekeminen on tärkeä osa Suunta 100 -visioon pääsemistä. Havainnon tarkoitus on tunnistaa ja korjata toiminnassa havaittu poikkeama tai epäkohta ennen kuin se aiheuttaa tapaturman tai onnettomuuden. Turvallisuushavainto voi olla myös positiivisesta asiasta kertova ilmoitus tai palaute.

Esimerkkejä:
– Vaaratilanne tai läheltä piti -tilanne, jolla on suuri todennäköisyys tai mahdollisuus johtaa tapaturmaan tai ympäristön vahingoittumiseen.
– Turvallisuutta vaarantava puute tai muu epäkohta esimerkiksi työvälineissä tai työympäristössä.
– Havainto, jossa on toimittu esimerkillisesti tai toimintatapa, joka olisi hyvä saada ISS:n käytännöksi.

Kesätyöntekijöiden turvallisuushavaintokampanja

Kutsumme kaikki kesätyöntekijämme osallistumaan turvallisuushavaintokampanjaan 1.6.–30.8. välisenä aikana. Kaikkien vähintään neljä turvallisuushavaintoa tehneiden kesätyöntekijöiden kesken arvotaan viisi 62 euron arvoista Idé-lahjakorttia.

Miten teen turvallisuushavaintoilmoituksen?

1. Lataa Android-puhelimeesi LuurISSa-sovellus ja tee turvallisuushavainto sovelluksella. Tunnukset saat esimieheltäsi.

2. Soita ISS:n palvelukeskukseen, puh. 020 515 9000 ja ilmoita turvallisuushavainnosta.