112-päivä – vaivaudu välittämään!

112-päivä – vaivaudu välittämään!

Kansallinen 112-päivä on eri turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Tänä vuonna kampanjan pääteema on välittäminen. Välittämisen kulttuurin luominen on myös ISS:n tärkeä tehtävä.

112-kampanjalla halutaan kiinnittää ihmisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla. Turvallinen arki syntyy pienistä teoista, joilla jokainen voi parantaa paitsi omaa, myös läheisten ja työtovereiden turvallisuutta. Tänä vuonna 112-päivän pääteema onkin välittäminen.

Tässä kolme konkreettista tekoa, joilla voit osoittaa välittämistä työpäivän aikana:

1. Lataa 112-sovellus puhelimeesi osoitteesta www.digia.com/112suomi

2. Tee turvallisuushavaintoja! Ennakointi on paras tapa vähentää tapaturmariskiä. Vuoden 2018 tavoite on 4 turvallisuushavaintoa/ISS:läinen.

3. Puuttuminen on välittämistä: keskeytä vaarallinen työ, huomauta suojainten puuttumisesta, toimi Suunta 100 -kortin hengessä.

Ota turvallisuus tavaksi.


112-päivää vietetään 11. helmikuuta, mutta kampanja on käynnissä koko viikon. Kampanjan taustavoimia ovat poliisi, pelastustoimi, Rajavartiolaitos, Hätäkeskuslaitos, sosiaali- ja terveysministeriö sekä sisäasiainministeriö. Tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan turvallisin maa.