112-päivä kiinnittää huomiota arjen turvallisuuteen

112-päivä kiinnittää huomiota arjen turvallisuuteen

112-päivä on turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjan avulla halutaan kiinnittää suomalaisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla.

Turvallinen arki syntyy pienistä teoista, joilla jokainen voi parantaa omaa, työkavereiden ja läheisten turvallisuutta.

Turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää myös meille ISS:läisille – joka päivä. Kiinnitäthän huomioita näihin turvallisuusseikkoihin liikkuessasi ISS:n toimitiloissa ja asiakaskohteessa:

Poistumistiet

Mieti, mistä pääset poistumaan hätätilanteen sattuessa työpaikalla, asiakaskohteessa tai julkisessa rakennuksessa.

Huolehdi, että poistumisreitit ovat esteettömiä. Ovien edessä ei saa olla tavaraa, joka vaikeuttaa tai hidastaa hätäpoistumisreitin käyttöä.

Ensiapuvälineet

Varmista, että työpaikkasi EA-välineet ovat kunnossa ja että sinulla on taito käyttää niitä.

Kertaa elvytysohjeet. Elvytystaidoilla voit pelastaa esimerkiksi sydänpysähdyksestä kärsivän hengen; sydänpysähdyspotilaiden saama maallikkoelvytys nostaa selviämisennusteen jopa kolminkertaiseksi.

Ensisammutuskalusto

Tiedätkö keinot, joilla työpaikallasi voidaan ennaltaehkäistä tulipaloja?

Varmista, että tiedät missä sammutusvälineet ovat ja että osaat niitä tarvittaessa käyttää.

Huolletaanko turvallisuusvälineistöä säännöllisesti?

112 Suomi -sovellus

Lataa puhelimeesi 112 Suomi -sovellus. Kun soittaa hätäpuhelun sovelluksesta, soittajan tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskuksen automaattisesti, ja hätäpuhelun käsittely nopeutuu.

Aina on hyvä kerrata myös hätänumeron käyttösäännöt. Tiedosta myös, missä osoitteessa milloinkin työskentelet. Näin osaat kertoa sijaintisi hätänumeroon ja apu saadaan mahdollisimman nopeasti oikeaan paikkaan.

Turvallisuushavainnot

Kulje aina silmät auki ja mieli valppaana. Jos huomaat työkohteessasi puutteita, tee siitä aina turvallisuushavainto, jotta mahdollisiin turvallisuusriskit osataan korjata ennen kuin vahinko sattuu. Jos huomaat ISS:n kiinteistöissä puutteita, ilmoita siitä lisäksi sähköpostitse osoitteeseen toimitilat@iss.fi.

112-päivää vietetään 11. helmikuuta, mutta kampanja on käynnissä koko viikon. Kampanjan taustavoimia ovat poliisi, pelastustoimi, Rajavartiolaitos, Hätäkeskuslaitos, sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö sekä Opetushallitus. Tavoitteena on tehdä Suomesta Euroopan turvallisin maa.