Uusilla opeilla uuteen vuoteen

Uusilla opeilla uuteen vuoteen

ISS:n palveluesimies Katri Pyöriä on vuosien ajan tehnyt aktiivista yhteistyötä Kouvolan Seudun Ammattiopiston kanssa. Viime vuoden päätteeksi alueen ensimmäinen kokonainen ISS-koulutusryhmä valmistui oppisopimuskoulutuksella kiinteistöpalveluiden ammattitutkintoon.

Palveluesimies Katri Pyöriällä on tiimissään kolmisenkymmentä ammattilaista, jotka vastaavat Kouvolan seudun monipalvelukohteissa muun muassa siivouksesta, kiinteistönhoidosta, ruokailupalveluista ja postituksesta. Katri on jo monen vuoden ajan käynyt Kouvolan Seudun Ammattiopistossa (KSAO) kertomassa, millaista siivoustyö on ISS:n kaltaisessa palveluyrityksessä ja millaisia työmahdollisuuksia ISS:llä on tarjota. Hyvä ja aktiivinen yhteistyö on jatkuvasti tiivistynyt.

– Meillä on ollut yksittäisiä työntekijöitä, jotka ovat menneet omaehtoisesti KSAOon kouluttautumaan, mutta vuosi sitten lokakuussa saimme vauhtiin ensimmäisen oman koulutusryhmän, johon tuli lopulta kaksi ISS:läistä Kotkastakin, Katri kertoo.

Koulutusryhmässä oli yhteensä 11 ISS:läistä, jotka työskentelevät kuuden eri esimiehen alaisuudessa. Osa valmistui jo viime vuoden kesäkuussa ja viimeisetkin marraskuuhun mennessä. Porukan yhteisiä valmistujaisia vietettiin 6.11.

Katri kiittelee ryhmän aktiivisuutta ja iloitsee siitä, että koulutuksessa saatu oppi näkyy ihan päivittäisessä työssä.

– Meidän ihmisillä on nyt esimerkiksi uutta uskallusta käyttää koneita apuna työssään. Koulutus näkyy myös oman työn organisoinnissa, työntekijämme osaavat itse arvioida entistä paremmin, mitä on järkevää tehdä milloinkin. Samoin työturvallisuusasiat tuntuvat tällä ryhmällä olevan nyt hienosti hallussa. Lisäksi tutkintoon liittyi kiinteistö- ja laatukierroksen tekeminen – porukka osaa havainnoida aiempaa paremmin kiinteistön kuntoa ja siellä tehtävää ja tarvittavaa siivousta.

Katri muistuttaa, että oppisopimuskoulutuksena toteutettava ammattitutkinto on oppimista myös esimiehille. Tutkintoa on käytävä läpi, mietittävä kohteita, joissa opiskelijat voivat näytön tehdä, ja varmistettava, että työntekijät saavat myös työpaikalla riittävää ohjausta ja opetusta. Vaivannäkö kuitenkin palkitsee, kun koulutuksen hyödyt näkyvät arjessa. Koulutus lisää ammattiylpeyttä ja siivoustyön arvostusta.

– Ja nämä tutkintoon valmistuneet jakavat oppimaansa tietoa myös eteenpäin, työkavereilleen, Katri lisää ja toteaa, että Kouvolan alueella starttaa seuraava koulutusryhmä jo helmikuun lopussa.

Kiinteistöpalveluiden ammattitutkintoon valmistuneita juhlistettiin marraskuussa Kouvolassa. Ylärivissä vasemmalta: Piia Heini, Sari Pasi, Reili Koska, Mari Pasanen, Marianne Lehtonen, Jouni Laitinen, Mervi Troberg. Alarivissä vasemmalta: Jaana Toikka, Mirja Sällinen, Sanna Saarinen, Noora Tiihonen. Reili Koska suoritti samalla myös laitoshuoltajan ammattitutkinnon. Onnea kaikille valmistuneille!