#MakujenPäivä kannustaa tupakoimattomuuteen

#MakujenPäivä kannustaa tupakoimattomuuteen

Koko Suomen tavoite on olla savuton vuonna 2040. ISS on savuton työpaikka jo nyt, koska haluamme edistää terveyttä, työhyvinvointia ja työturvallisuutta. Perjantaina 14.10. vietettävä #MakujenPäivä innostaa ja tukee tupakoimattomuuteen sekä antaa vinkkejä kaikille, jotka haluavat nikotiinista eroon.

ISS on ollut jo yli kahden vuoden ajan savuton työpaikka, mikä tarkoittaa, että työaikana ja työpaikalla ei saa tupakoida tai käyttää muita tupakkatuotteita. Tavoitteena on kannustaa mahdollisimman monet lopettamaan tupakointi kokonaan ja sitä kautta ylläpitää ja edistää ISS:läisten terveyttä, työhyvinvointia ja työturvallisuutta.

Perjantaina 14.10. Suomessa vietetään kansanterveysjärjestö Suomen ASHin järjestämää #MakujenPäivää, joka kannustaa tupakoivia palaamaan takaisin makujen maailmaan. Makujen päivän nettisivulla on ex-tupakoijien vinkkejä tupakoinnin lopettamiseen ja ohjeita tahoihin, joilta saa apua ja tukea.

ISS:läiset saavat tukea savuttomuuteen myös nimetyn työterveyslääkärin tai -hoitajan vastaanotolta. Neuvonnan ja seurannan lisäksi ISS tukee vieroitusta taloudellisesti: tupakoinnin lopettavalla henkilöllä on mahdollisuus saada kolmen ensimmäisen kuukauden korvaushoidosta/lääkityksestä 50 prosentin korvaus. Loput 50 prosenttia korvataan, kun työntekijä on ollut tupakoimatta vuoden. Tuen maksamisen edellytyksenä on vakituinen yhden vuoden ajan kestänyt työsuhde. Lisätietoja saat työhönvalmentaja Sanna Yrttiaholta, 050 529 0889.