Koulussa ja päiväkodissa ISS:läinen on oheiskasvattaja

Koulussa ja päiväkodissa ISS:läinen on oheiskasvattaja

Onko työpaikkasi koulu tai päiväkoti? Muista, että kaikki aikuiset, joita lapset päivän aikana kohtaavat, ovat oheiskasvattajia. ISS:n uusi verkkokoulutus antaa eväät päiväkoti- ja koulumaailmassa työskentelyyn.

Kaikki päiväkodeissa tai kouluissa toimivat henkilöt ovat aikuisen mallina lapsille ja nuorille. Oheiskasvattajan rooli on hyvin tärkeä ja muun muassa tätä tukeakseen ISS Palvelut on julkaissut uuden verkkokoulutuksen: "Päiväkodit ja koulut asiakkaana".

Koulutus on suunnattu kaikille oppilaitos- ja päiväkotiympäristössä työskenteleville työntekijöille ja heidän esimiehilleen. Jos itse kuulut tähän kohderyhmään tai tunnet ISS:läisiä, joiden työpaikka on koulu tai päiväkoti, käythän kouluttautumassa tai vinkkaathan tästä mahdollisuudesta eteenpäin. Koulutukseen kannattaa varata 30 minuuttia aikaa ja sen voi tehdä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella (ei Windows Phone -puhelimet). Jos käytössä oleva älypuhelin on kovin vanha, se ei välttämättä pysty toistamaan verkkokoulutusta.

ISS Verkkokoulutukseen pääsee kirjautumaan ISS-tunnuksilla intranetin kautta. Koulutuksen voi suorittaa myös ilman ISS-tunnuksia, osoitteessa verkkokoulutus.iss.fi. Kurssi löytyy kohdan ”Perehdytys” alta. Kirjautumisessa käytetään käyttäjätunnuksena omaa ISS:n henkilönumeroa (viisinumeroinen luku henkilökortissa). Salasana on nelinumeroinen luku, jonka kaksi ensimmäistä numeroa on oman syntymäpäivän päivämäärä ja kaksi viimeistä numeroa on oman syntymävuoden kaksi viimeistä numeroa. Esim. jos syntymäpäivä on 01.06.1980, on salasana 0180.

Koulutuksessa käsitellään asiakkaiden tarpeita oppilaitos- ja päiväkotiympäristössä, asiakkaille tärkeitä toimintatapoja ja esimerkkejä tilanteista, joihin näissä ympäristöissä työskentelevät saattavat törmätä. Oheiskasvattajana toimittaessa esimerkiksi kielenkäyttö ja kohteliaat vuorovaikutustavat ovat tärkeitä. Myös epäkohtiin, esimerkiksi koulukiusaamiseen, puuttuminen on tärkeää.