112-päivä: ISS kannustaa turvallisuushavaintoihin ympäri vuoden

112-päivä: ISS kannustaa turvallisuushavaintoihin ympäri vuoden

ISS pääsi viime vuonna turvallisuushavainnoissa hyvään vauhtiin, minkä ansiosta tapaturmien määrä saatiin vähenemään. Tänä vuonna jokaisen työntekijän tavoitteena on tehdä vähintään neljä turvallisuushavaintoa – ja päästä terveenä kotiin joka päivä!

Vastuu ja laatu ovat ISS:n toimintaa ohjaavia arvoja. Työturvallisuuteen panostaminen on yksi tapa, jolla nämä arvot ovat mukana jokaisen ISS:läisen jokaisessa päivässä. Viime vuonna ISS:ssä tehtiin lähes 6 000 turvallisuushavaintoa, kun vuotta aiemmin niitä oli reilut 2 000.
 
Tapaturmia kuitenkin yhä sattuu, minkä vuoksi ponnistelemme tänä vuonna yhä enemmän riskien ja sitä kautta vahinkojen vähentämiseksi. Turvallisuushavainnot eli epäkohtien huomioiminen on tärkeää, jotta tarvittavat korjaukset osataan tehdä. Tavoitteena on, että jokainen työntekijä tekisi neljä turvallisuushavaintoa.

Miksi työturvallisuus on tärkeää?

 
ISS:läisten eläköitymisikä on korkea: yli 63 vuotta. Haluamme, että henkilöstömme pääsee joka päivä terveenä kotiin, aina eläkeikään asti. Siksi työturvallisuus on tärkeää. Inhimilliselle kärsimykselle ei voi laittaa hintaa. Mutta on työturvallisuus tärkeää myös asiakkaan ja tuloksen kannalta: Työturvallisuus johtaa laatuun ja häiriöttömään toimintaan, jotka puolestaan pitävät asiakkaamme tyytyväisinä. Toisaalta tapaturmista aiheutuvat miljoonien eurojen kulut vaikuttavat yhtiön tulokseen ja sitä kautta meidän kaikkien työhön.
 
Työturvallisuuteen vaikuttamisessa tärkeintä on arjen ajattelu: tekeminen, epäkohtiin puuttuminen ja hyvistä käytännöistä palkitseminen eli hyvän esimerkin näyttäminen. Juhlapuheet ja huomioliivit ovat nekin tärkeitä, mutta työkulttuurin vahvuus rakentuu siitä, miten meillä on tapana toimia. Pyritään siis havaitsemaan ja korjaamaan huonosti hoidetut asiat ennen kuin jotakin sattuu!

Turvallisuushavainnon voit tehdä:

  • Soittamalla ISS-tilannekeskukseen, jonka numero löytyy henkilökortin takapuolelta
  • Intran etusivun pikalinkin kautta
  • Yammerin pikalinkin kautta
  • TTT-järjestelmässä
  • Kupongilla

Lue myös: Case SSAB Raahe, pysähdy ajattelemaan ja työturvallisuus paranee huimasti!