Vuonna 2019 tapahtui paljon – fiilistele kanssamme vuoden kohokohtia ISS:n yritysvastuuraportista!

Meillä ISS:läisillä on kunnianhimoinen visio: meistä tulee maailman paras palveluyritys. Maailman paras palvelu on vastuullista palvelua ja se konkretisoituu muun muassa näissä vuoden 2019 kohokohdissa, jotka olemme koostaneet uunituoreeseen yritysvastuuraporttiimme.

Koko raporttimme pääset lukemaan osoitteesta www.issyritysvastuuraportti.fi. Kohokohdat näet myös tästä jutusta – fiilistellään hetki yhdessä!

Tammikuu

Haluamme rakentaa ISS:llä asiakaskeskeisempää kulttuuria ja nostaa Omena-ohjelmallamme esiin työntekijöitämme, jotka ymmärtävät oman työnsä merkityksen asiakkaan tarpeen täyttämisessä. Vuonna 2018 Omena-voittajaksi palkittiin grillimestarimme Rajeevan Selvaskantharajah. Myöhemmin keväällä Jeevan eteni ISS:n globaalissa Omena-ohjelmassa kärkikolmikkoon, ja kuten tuuletuksista voimme päätellä, oli finaaliin pääsy hänelle unohtumaton hetki.

Helmikuu

Otimme kohteissamme käyttöön vuonna 2017 yhdistelmäkone i-Mopin, joka on yksi ympäristöä säästävistä siivouksen innovaatioista. Vuoden 2019 loppuun mennessä ISS säästi i-Moppien ansiosta Suomessa peräti 2,2 miljoonaa litraa vettä ja sai tämän johdosta Made Blue -sertifikaatin. Samalla tuo määrä juomakelpoista vettä lahjoitettiin kehitysmaiden käyttöön.

Maaliskuu

Allekirjoitimme Avarn Securityn kanssa sopimuksen, jonka myötä ISS:lle siirtyi valtakunnallisesti yli 150 turvallisuuspalveluiden ammattilaista. Turvallisuuspalveluiden omatuotannossa keskitymme aula- ja paikallisvartiointipalveluihin, jotka näkyvät kiinteistön loppukäyttäjille ja vaikuttavat näin asiakkaiden päivittäiseen palvelukokemukseen.

Huhtikuu

Osallistuimme Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n organisoimaan #työplusperhe-kampanjaan. Kampanja pyrkii ratkaisemaan työn ja perhe-elämän yhdistämiseen liittyviä ongelmia ja nostamaan esiin yhteensovittamista tukevia ratkaisuja. Tasa-arvoisen ja perheystävällisen työpaikan tarjoaminen on myös yksi meidän tavoitteistamme ISS:llä.

Toukokuu

Järjestimme toukokuussa Company Dayn, jossa johtajamme tutustuivat lähietäisyydeltä ammattilaistemme jokapäiväiseen työhön. Company Day on ISS:n globaali käytäntö, jossa johtajamme työskentelevät osana asiakkuustiimejä tunnistaakseen mahdollisia muutos- ja kehityskohteita, joilla voimme tukea osaajiemme päivittäistä toimintaa. Vuonna 2019 tapahtumaan osallistui noin 70 johtajaamme ympäri Suomen, muun muassa ISS Directin liiketoimintajohtaja Henri Häyrinen, joka jakoi kokemuksiaan päivän aikana Instagram-tilillämme.

Kesäkuu

ISS:n globaali Zero Waste Challenge -kampanja haastoi yksityishenkilöt ja työyhteisöt mukaan taisteluun jätehävikkiä vastaan. Kampanjaan osallistuminen oli mahdollista jokaisen itse parhaaksi näkemällään tavalla, esimerkiksi lounastamalla ilman kertakäyttöastioita tai jopa pyrkimällä täysin jätteettömään vuorokauteen. Kampanja keräsi yli 18 000 osallistujaa 50 maasta ja päivän aikana säästimme lähes 92 000 erilaista kertakäyttötuotetta, kuten take away -mukeja, juomapulloja sekä muovikasseja.

Heinäkuu

Tavoitteenamme ISS:llä on tulla tapaturmattomaksi työpaikaksi. Halusimme muistuttaa #kesäduunISSa-kampanjallamme työhyvinvoinnin ja -turvallisuuden merkityksestä ja rohkaisimme työntekijöitämme nostamaan Instagramissa esiin erinomaisia työhyvinvointi- ja -turvallisuuskäytäntöjä. Palkinnoksi hyvistä huomioida ja ideoista jaoimme leffalippuja sekä tuliterän polkupyörän.

Elokuu

Olemme sitoutuneet turvallisuuteen ja haluamme mahdollistaa turvalliset olosuhteet myös ISS:n välittömän toiminnan ulkopuolella. Elokuussa kehotimme kaikkia kiinnittämään huomiota liikenteessä erityisesti lapsiin ja heidän turvalliseen kulkemiseen koulumatkalla.

Syyskuu

Osallistuimme vuonna 2019 jo seitsemättä kertaa valtakunnalliseen Hävikkiviikkoon. Tällä kertaa kampanjan teemana oli ruokahävikin ilmastovaikutukset. Ruoan valmistukseen kulutettu energia ja työpanos menevät hukkaan, jos ruoka päätyy roskiin. ISS:n ravintoloissa ruokahävikkiin kiinnitetään huomiota muun muassa ruokalistojen raaka-ainetehokkaalla suunnittelulla sekä raaka-aineiden käyttöä optimoivalla tuotannonohjausjärjestelmällä.

Lokakuu

Kannustimme työntekijöitämme ja sidosryhmiämme ympäristövastuulliseen toimintaan osana valtakunnallista Energiansäästöviikkoa. Rohkaistaksemme jokaista kestäviin ruokavalintoihin kokosimme sähköisen reseptikirjan, josta löytyvät ammattilaistemme mitä maittavimmat kasvisruokaohjeet.

Marraskuu

ISS:lle myönnettiin ensimmäisenä yrityksenä Erasmus+ -rahoitus, jonka myötä oppisopimusopiskelijamme voivat hakea ulkomaanvaihtojaksoa ISS:n kansainvälisiin avainasiakkuuksiin. Hanke on oppisopimusopiskelijoillemme loistava mahdollisuus oman ammatillisen osaamisen vahvistamiseen ja kansainvälisten verkostojen kasvattamiseen.

Joulukuu

Vuosittaisessa PRO-gaalassa hotelli-, ravintola- ja catering-alan parhaat tekijät nostetaan valokeilaan. Alan arvostetuimmat palkinnot jaetaan 15 eri kategoriassa ja joulukuussa finalistien joukkoon valittiin kolme ISS:läistä. Alkuvuodesta 2020 Katariina Silvo ja Terhi Paldan palkittiin PRO-voittajiksi, kun Katariina pokkasi palkinnon Kahvilan työntekijä -kategoriassa ja Terhi Ammattikeittiön tuotekehittäjä -kategoriassa.

Lue yritysvastuuraportistamme lisää vastuullisesta toiminnastamme > >