Vuoden 2020 Omena-finalistit!

ISS:n Omena-ohjelman tarkoitus on rakentaa asiakaskeskeistä kulttuuria palkitsemalla työntekijöitä, jotka tarjoavat ainutlaatuisia palvelukokemuksia ja auttavat asiakkaitamme saavuttamaan tavoitteensa. Omena-palkitut ovat todellisia roolimalleja ja toimivat loistavina esimerkkeinä muille ISS:n ammattilaisille. Omena-palkinnon saajaa voi ehdottaa työkaveri, esimies tai asiakas. Esittelemme nyt vuoden 2020 viisi Omena-finalistia, yksi jokaisesta liiketoimintayksiköstämme.

Ehdokas numero 1: Tuulia Fox

Suuressa pääkonttorikohteessa monipalvelutyöntekijänä toimiva Tuulia on työskennellyt monipuolisesti erilaisissa uutta vastuuta ja osaamista vaativissa työtehtävissä korona-ajan myötä.

– Tuulia on alalla harvinainen moniottelija, joka heittäytyy ennakkoluulottomasti ja nopeallakin aikataululla tehtävästä toiseen aina tilanteen ja asiakkaan tarpeiden mukaan. Hän nauttii kohtaamisista asiakkaiden kanssa luoden ympärilleen asiakaskeskeisen ja lämpimän ilmapiirin. Tuulia on myös loistava tiimipelaaja, joka suhtautuu työhönsä huomioonottavasti, ystävällisesti ja aina yhtä ammattitaitoisesti Service with a Human Touch -oppien sekä asiakkaan kanssa luotujen yhteisten toimintaperiaatteiden mukaisesti, esimies kehuu.

Asiakkaan Suomen kriisiryhmän johtaja kiittää Tuuliaa erinomaisesta työskentelystä vastuullisuuden parissa:

– Safety Ambassadorina Tuulialla on kuluneen vuoden aikana ollut keskeinen rooli esimerkiksi lounasturvallisuuden ja työympäristön siisteyden varmistamisessa. Nämä ovat asioita, joihin olemme kiinnittäneet varautumistoimissamme erityistä huomiota. Tuulian tapa ohjata työntekijöitä toimimaan oikein on ilmiömäinen.

Ehdokas numero 2: Tiina Auranen

Tiina on toiminut siivoojana ISS:llä jo 22 vuotta, ja pitkä kokemus näkyy hänen tavassaan tehdä töitä; kaikki hoituu laadukkaasti ja joustavasti. Tiinan asiakaskohtaamisissa paistaa aina auttavainen ja iloinen asenne.

– Olen ollut Tiinan esimiehenä yli 10 vuoden ajan, ja joka päivä hän tekee omalla toiminnallaan elämästäni helpompaa. Hän ymmärtää loistavasti yhteistyön merkityksen, on aina askeleen edellä asiakastamme ja tiedottaa tiimiä tulevista muutoksista etukäteen niin että pystymme reagoimaan asiakkaan tarpeisiin joustavasti, esimies kertoo.

Asiakas on valinnut Tiinan vuoden yhteistyökumppanihenkilöksi:

– Tiina on aivan ihana ja positiivinen alansa todellinen ammattilainen, jonka asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot ovat vertaansa vailla.

Ehdokas numero 3: Kari Ritvanen, Petter Sjöholm ja Mauri Yliselä

Tämä tehokolmikko teki lähtemättömän vaikutuksen asiakkaaseen hoidettuaan yllättävän jäähdytysjärjestelmän muutostyön upeasti maaliin.

Työhön valitulla urakoitsijalla ilmeni ongelmia muun muassa työvoiman saatavuudessa. Asiakkaan serveritilat olivat suuressa vaarassa ylikuumentua, mistä olisi seurannut mittavat taloudelliset vahingot. ISS:n tehotiimi Kari, Petter ja Mauri saapui viikonlopun vietosta apuun ja teki töitä yötä päivää virheiden korjaamiseksi. Rautaisen ammattitaidon ja upean tiimityön lopputuloksena oli asiakkaan kriittisten toimintojen jatkuvuuden varmistaminen ilman katkoksia ja vahinkoja.

– Haluaisin esittää kauniin kiitoksen työntekijöidenne suoriutumisesta kohteessamme, jossa oli aiheutunut paljon ylimääräistä harmia. On hienoa saada työskennellä ihmisten kanssa, jotka toimivat, kun toimia pitää, vaikkei kellonaika ole suotuisin. Pitäkää näistä ihmisistä kiinni! asiakas hehkuttaa.

Ehdokas numero 4: Taru Rastas

Taru toimii siivouksen kohdevastaavana 300 hehtaarin suurteollisuuspuistossa, jossa ympäristö asettaa erityisiä vaatimuksia työturvallisuudelle.

– Aloitettuaan tehtävässä Taru löysi nopeasti yhteisymmärryksen asiakkaan kanssa. Hänelle asiakas on aina ykkönen, ja jokaisen kohteessa työskentelevän turvallisuus ohjaa Tarun toimintaa. Poikkeuksellisen koronavuoden haasteiden lisäksi Taru toimi kuuden ulkomaalaistaustaisen oppisopimusopiskelijan työpaikkaohjaajana. He kaikki valmistuivat vuoden 2020 aikana, Tarun esimies kiittää.

– Taru on oma-aloitteinen ja reagoi muutoksiin nopeasti. Hän hoitaa sovitut asiat huolellisesti loppuun saakka ja valvoo tehdasalueellamme siivouksen laatua tarkasti ja ennakoivasti, jotta kaikilla olisi turvallinen paikka työskennellä, kiteyttää asiakas Tarun toimintatapaa.

Ehdokas numero 5: Kristine Tamm

Kouvolassa kahdessa hyvin erityyppisessä asiakaskohteessa – lääkäriasemalla ja teollisuusyrityksessä – siivoojana työskentelevä Kristine ilmoitti jo 20 vuotta sitten tulevaisuuden suunnitelmakseen olla maailman paras siivooja. Nyt tämä tavoite on askeleen lähempänä toteutumista.

– Kristine tekee työtä asiakastaan ja työkavereitaan arvostaen. Hänellä on oma ystävällinen tyylinsä jutustella työn lomassa asiakkaan kanssa ja toteuttaa heidän toiveensa. Hän on joustava ja sulautuu työyhteisöön tilanteen vaatimalla tavalla; on koko ajan tavoitettavissa, mutta tekee työnsä huomaamattomasti ja häiritsemättä. Työssä Kristineä motivoi oman työnjäljen näkeminen sekä mukavat asiakkaat ja hyvät työvälineet. Siivouskeskuksissa välineet ovat Kristinen jäljiltä millintarkassa järjestyksessä omilla paikoillaan ja huollettuina, Kristinen esimies kehuu.

Kristinen siivouskohteet ovat puhtaustasoltaan haastavia. Kumpaakin kohdetta hän hoitaa yhtä innokkaasti ja kohteen vaatimilla menetelmillä.

– Voimme rauhassa keskittyä omaan työhömme, eikä ole syytä murehtia siisteydestä. Erityisesti tämän vaikean koronatilanteen aikana olemme voineet luottaa Kristinen ammattitaitoon ja siihen, että kaikkialla on siistiä ja turvallista, asiakas kiittää.

Onnea kaikille finalisteille! Omena-voittaja julkistetaan torstaina 18. helmikuuta.