Työkaveruus voi muuttua oikeaksi ystävyydeksi

Työkaveruus voi muuttua oikeaksi ystävyydeksi

ISS:n palvelukeskuksen kirkas sisustus heijastaa täydellisesti toimiston ilmapiiriä: hauska, rento ja ennen kaikkea iloinen. Käytävältä kuuluu naurua: kaverukset Reijo Matela ja Joakim Korhonen ovat jo vauhdissa, vaikka aamu on vielä varhainen.

Matela ja Korhonen ovat olleet kollegoita vasta nelisen kuukautta, mutta yhteinen sävel löytyi heti ensimmäisenä päivänä:

– Tulimme heti hyvin juttuun, kun Joakim aloitti työt palvelukeskuksessa. Meillä on samanlainen huumorintaju, Matela kertoo.

– Aikuisiällä on usein vaikeaa saada uusia ystäviä. Työpaikka on oikeastaan ainoa paikka, jossa nykyään tapaan uusia ihmisiä. Tapaamme työkavereiden kanssa myös vapaa-ajalla.

Joakim Korhonen (vas.) ja Reijo Matela työskentelevät Konalan palvelukeskuksessa.

Ihmisiä ja luovuutta

Asiakaspalvelijana työskentelevän Matelan työ alkaa seitsemältä aamulla, kun useimmat muut vasta heräilevät. Häntä se ei kuitenkaan haittaa.

– Hyvien työkavereiden ansiosta nousen aamulla hyvillä mielin ja suuntaan työpaikalle. Työkaverit ovat ehdottomasti työni parhaimpia puolia, Matela kertoo.

Ihmisten lisäksi Korhonen nauttii työnsä luovasta puolesta. Hän työskentelee it-puolella asiantuntijana ja suunnittelee muun muassa palvelukeskusta tukevia järjestelmiä.

– Työ on todella antoisaa. Aiemmissa työpaikoissani olen lähinnä ollut neuvonta-tehtävissä. Nyt saan käyttää luovuuttani, eikä yksikään päivä ei ole samanlainen.

Perhe vie suuren osan kaverusten vapaa-ajasta, minkä vuoksi tapaamisia on vaikea järjestää. Kaksikko kuitenkin viestittelee usein ja pitää siten yhteyttä toisiinsa.

– Pidämme samoista tekniikka- ja teknologiavloggaajista, joten teknologiasta tulee puhuttua paljon, Korhonen kertoo.

Kehuja ei säästellä

Korhonen kuvailee Matelaa maailman positiivisimmaksi mieheksi.

– Hän moikkaa kaikkia vastaantulijoita ja heittää ylävitoset työkavereiden kanssa, Korhonen sanoo.

– Sinä olet aidoin tuntemani henkilö. Et stressaa sitä, mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta. Lisäksi olet aina rauhallinen, etkä ikinä hermostu toisin kuin minä, Matela sanoo Korhoselle.

ISS:n palvelukeskuksen iloinen ilmapiiri tarttuu väkisinkin. Keskitalven harmaa sää ei tunnukaan enää niin harmaalta.

Reijo Matelan ja Joakim Korhosen vinkit hyvän työilmapiirin luomiseen:

1. Ota kaikki työkaverit huomioon.

2. Hymyily kannattaa aina, sillä se piristää muita ja luo positiivista ilmapiiriä työpaikalle.

3. Ota rauhallisesti ja mieti, mitä sanot toisille.