Tunnista ja hallitse kemialliset tekijät

Tunnista ja hallitse kemialliset tekijät

Tällä viikolla vietetään Euroopan työsuojeluviikkoa. Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston kampanja vahvistaa kemiallisten tekijöiden tunnistamista ja hallitsemista työpaikoilla kaikkialla Euroopassa. Samalla on hyvä hetki muistuttaa myös kaikille ISS:läisille tärkeästä kemikaaliturvallisuudesta.

Työpaikoilla kemialliset tekijät ovat esimerkiksi kemikaalien käsittelyä tai prosessien yhteydessä syntyviä pölyjä ja höyryjä. Kemialliset tekijät voivat aiheuttaa terveysvaaroja ja ammattitauteja. ISS:llä kemikaalien kanssa ovat tekemisissä kaikkien palveluiden työntekijät, ja suurin riski liittyy syövyttävien kemikaalien käsittelyyn.

Terveellinen työ – Tunnista ja hallitse kemialliset tekijät -kampanjan tarkoitus on tarjota työpaikoille tietoa ja hyviä käytäntöjä. ISS Palveluissa tehdään jo jatkuvaa, aktiivista työtä vaarallisten kemikaalien turvallisuushallinnan edistämiseksi:

1. Puhdas vesi: ISS on ottanut kemikaalivapaan ylläpitosiivousmenetelmän käyttöön useissa asiakaskohteissa. Menetelmässä puhdistusaineet korvataan kokonaan suodatetulla, ultrapuhtaalla vedellä, joka on ympäristöystävällinen ja käyttäjäturvallisuutta lisäävä siivouksen innovaatio.

2. KemISS: Sähköisestä kemikaalijärjestelmästämme löytyvät sähköinen kemikaaliluettelo ja vaarallisten kemikaalien käyttöturvallisuustiedotteet. KemISS on helposti saatavilla esimerkiksi LuurISSa-sovelluksesta tai intranetin Työkalut ja linkit -valikosta.

3. Verkkokoulutus: Syövyttävät kemikaalit aiheuttavat merkittävän riskin. Henkilöstölle pakollisessa koulutuksessa käydään läpi muun muassa kemikaalien turvallisen käytön ja suojautumisen ohjeita.

Lue lisää Terveellinen työ -kampanjasta