Töissä oppimassa

Töissä oppimassa

Valtakunnallista oppisopimusviikkoa on vietetty tämän viikon ajan, ja ISS on ollut mukana teemaviikon kumppanina. Mutta mistä oppisopimusopiskelussa onkaan kyse?

Oppisopimus on työelämälähtöinen tapa opiskella ammatti tai täydentää osaamistaan. Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän – uuden tai jo töissä olevan. Suomessa jokainen 15 vuotta täyttänyt voi hakeutua oppisopimuskoulutukseen.

Oppisopimuksella voi suorittaa minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon. Tutkinto antaa saman jatko-opintokelpoisuuden kuin ammattikoulu tai lukio sekä saman pätevyyden kuin ammattikoulu. Oppisopimuksella voi suorittaa myös yksittäisiä tutkinnon osia, eli se sopii myös lisäkoulutuksen hankkimiseen. Oppisopimusopiskelija kouluttautuu työtä tehden, saa palkkaa ja kerryttää työkokemusta.

Kaikille oppisopimusopiskelijoille laaditaan henkilökohtainen opiskeluohjelma. Oppisopimukseen haluavalta vaaditaan myös aktiivisuutta, sillä työpaikka on löydettävä itse. Oppisopimuspaikkaa haetaan kuten mitä tahansa työtä. Ennen työnhakua on syytä pohtia, mikä ala kiinnostaa eniten, ja missä olisi mielekästä ja motivoivaa työskennellä.

ISS ja oppisopimus

ISS kouluttaa oppisopimuksella osaajia kaikkiin palveluihin: siivoukseen, kiinteistöjen ylläpitoon ja ruokailupalveluihin. Vuonna 2016 ISS:ltä valmistui oppisopimuskoulutuksessa yhteensä 171 henkilöä perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoon.

Oppisopimus on ISS:llä strateginen valinta; ISS:n visiona on olla maailman paras palveluyritys, ja vision toteutuminen edellyttää ammattitaitoista henkilökuntaa. Oppisopimuksella ISS:n työntekijöitä koulutetaan vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Oppisopimus on samalla tapa tukea henkilöstön urapolkuja, ja sen avulla voidaan tarvittaessa kouluttaa henkilö, jonka työtehtävät vaihtuvat.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Lue ISS:n tarjoamista oppisopimusmahdollisuuksista.