Terveisiä Tukholmasta!

Terveisiä Tukholmasta!

Kauppatieteitä Oulun yliopistossa opiskellut Antti Aaltonen aloitti ISS:n Global Management Trainee -ohjelmassa viime syksynä. Nyt hän suorittaa ohjelmaan kuuluvaa kolmen kuukauden ulkomaanjaksoa ISS:llä Tukholmassa. Lue, millaisia mietteitä Antilla on koulutusohjelmasta ja miten työskentely naapurimaassa sujuu.

"Global Management Trainee -ohjelmassa minua houkuttelivat kansainvälisyys ja mahdollisuus työskennellä globaalissa organisaatiossa. Ohjelman myötä pääsee tutustumaan ISS:n liiketoimintaan useasta eri kulmasta ja eri tasoilla. Minua kiinnosti myös palveluliiketoiminnan moniulotteisuus ja mahdollisuudet. ISS:llä on hieno visio"Meistä tulee maailman paras palveluyritys", joka haastaa joka päivä toimimaan tehokkaalla ja innovatiivisella tavalla yhteisten tavoitteiden eteen.

Työskentelen Tukholmassa kahdessa suuressa asiakkuudessa. Toimin päivittäin asiakkuusjohtajan tukena ja teen yhteistyötä kohdetiimien kanssa. Käynnissä on projekteja, jotka tähtäävät tavoitteisiimme pitää asiakas tyytyväisenä ja ylittää asiakkaan odotukset joka päivä. Olen päässyt osallistumaan useisiin asiakastapaamisiin, joissa olen oppinut, miten täällä Ruotsissa asiakkaiden kanssa kommunikoidaan ja miten yhteistyö pelaa.

Työelämä ja -kulttuuri ovat Ruotsissa ja Suomessa hyvin samanlaisia, mutta toki eroavaisuuksiakin löytyy. Palavereja pidetään täällä Ruotsissa yleisesti enemmän kuin Suomessa, ja usein kalenteri täyttyy helposti. Täällä keskustellaan asioista paljon, keskustelukulttuuri on avoimempaa kuin Suomessa ja asioita punnitaan eri näkökulmista. Työpäivät ovat pituudeltaan kuin Suomessa, ja työelämä ja vapaa-aika tuntuvat olevan hyvin tasapainossa. Suomalainen suoraviivaisuus ja tehokkuus yhdistettynä ruotsalaiseen keskustelevaan kulttuuriin olisi ihanteellinen yhdistelmä. Vaikka työtavoissa on eroavaisuuksia, tavoitteisiin päästään kummallakin tavalla.

Tukholma on suurempi kaupunki kuin Helsinki, mutta yhtä kotoisa. Tukholmalaiset ovat ystävällisiä, ja kaupungin ilmapiiri on helposti lähestyttävä. Liikkuminen on helppoa, ja työmatkani taittuu näppärästi metrolla eli Tunnelbanalla. Vapaa-aikana tulee harrastettua liikuntaa, sillä Tukholman liikunta- ja lenkkeilymahdollisuudet ovat loistavat. Jonkin verran on tullut hyödynnettyä myös erinomaisia ostos- ja muita vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Parasta vaihtojaksossa on tähän mennessä ollut mahdollisuus kansainväliseen työskentelyyn isojen asiakkuuksien parissa, eli juuri ne asiat joiden vuoksi hakeuduin tähän ohjelmaan. Pystyn varmasti hyödyntämään tätä työkokemusta Suomessa ja jakamaan parhaita käytäntöjä maiden välillä. Tavoitteena loppuajalle on tutustua paremmin Tukholmaan ja hoitaa työt mallikkaasti maaliin.

Haluan omalta osaltani toivottaa kaikille tsemppiä syksyyn ja turvallista loppuvuotta!"

Hakuaika syksyllä 2019 käynnistyvään ISS Global Management Trainee -ohjelman on alkanut. Ohjelma on suunnattu vastikään korkeakoulusta valmistuneille, jonkin verran työkokemusta hankkineille henkilöille, joilla on halua ja kykyä viedä ISS:ää kohti visiotamme tulla maailman parhaaksi palveluyritykseksi. Ohjelmassa keskitytään nimenomaan ISS:n globaaleihin avainasiakkuuksiin ja niiden johtamiseen. Hae jo tänään, mutta viimeistään 31.12.2018. Linkin hakulomakkeeseen löydät täältä >>