Terveisiä Pariisista!

Terveisiä Pariisista!

Kauppatieteitä Vaasan yliopistossa opiskellut Rasmus Hietanen aloitti ISS:n Global Management Trainee -ohjelmassa syksyllä 2018. Ohjelmaan kuuluvaa kolmen kuukauden ulkomaanjaksoa hän suorittaa parhaillaan Pariisissa. Mikä sai Rasmuksen hakemaan ohjelmaan mukaan, ja mitä kaikkea hän on oppinut kuluneen vuoden aikana? Entä millaista on elämä ja työskentely suuressa metropolissa?

"Global Management Trainee -ohjelmassa mielenkiintoni herätti ISS:n panostus työntekijän kehitykseen ja urapolkuun. Tämä kävi selväksi jo moniportaisen hakuvaiheen aikana. Erityisesti viimeisen vaiheen haastattelu- ja testauspäivästä Kööpenhaminassa jäi tunne, että jos oikeiden henkilöiden valintaan panostetaan näin paljon, on yrityksellä varmasti myös intressiä pitää heidät talossa pitkään.

Tähän mennessä harjoitteluohjelman parasta antia on ollut mahdollisuus päästä näkemään ISS:n kaltainen usealla toimialalla toimiva palveluyritys niin monesta eri näkökulmasta. Näin hyvää näköalapaikkaa läpi koko suuren kansainvälisen yrityksen – aina konsernitason päätöksenteosta työntekijöiden tekemään arvokkaaseen työhön asti – ei ehkä saa toista kertaa koko uran aikana.

Tässä olen lähimpien kollegojeni kanssa. Vasemmalla on kohdevastaava Julian Rondel ja keskellä asiakkuusjohtaja Jérôme Cruveilhier. Julian on valmistunut Global Management Trainee -ohjelmasta tämän vuoden alussa.

Syyskuun puolivälistä asti toimipaikkani on ollut Pariisissa yhdessä suurista maailmanlaajuisista avainasiakkuuksistamme. Työskentelen erityisesti kansainvälisen asiakkuusraportoinnin, asiakkuuden kehittämissuunnitelman sekä palvelun toteutumista seuraavan mittariston parissa. Lähimmät työtoverini ovat asiakkuusjohtaja sekä hänen alaisinaan toimivat kohdevastaavat.

Elämä Pariisissa on melko samanlaista kuin Suomessa – molemmat ovat kuitenkin länsieurooppalaisia maita kulttuuriltaan. Ehkä suurin eroavaisuus liittyy väenpaljouteen. Pariisin metropolialue on vain vähän Uuttamaata suurempi, mutta asukkaita on noin 12 miljoonaa. Tämä näkyy konkreettisesti esimerkiksi työmatkaliikenteessä: valittavana on täpötäysi metro tai väljempi, mutta selkeästi hitaampi bussi.

Pariisilaiset aloittavat tyypillisesti työpäivänsä myöhemmin kuin suomalaiset, mutta toimistotunnit jatkuvatkin sitten jopa iltakuuteen asti. Niinpä myös lounasta nautitaan vasta yhden aikoihin iltapäivällä, mikä aiheuttaa suomalaiselle välillä välipalantarvetta!

Ainakin yhden asian toivoisin voivani tuoda mukanani Suomeen: toimistolla kaikkia kollegoita tervehditään, ja esimerkiksi hissistä poistuttaessa tuntemattomillekin toivotetaan bonne journée, hyvää päivänjatkoa. Poskisuudelmat voivat kuitenkin vielä toistaiseksi jäädä – niihin on suomalaisen vaikeaa tottua.

Olemme vierailleet trainee-ohjelman aikana monessa ISS-maassa. Vierailuilla olen huomannut, miten Suomi ja muut Pohjoismaat ovat monessa asiassa suunnannäyttäjiä ja todella vahvoja ISS:n strategian mukaisessa palveluiden tuotannossa. Toivoisin, että ymmärtäisimme tämän Suomessa paremmin ja voisimme arjen puurtamisen lomassa tuntea ylpeyttä omasta työstämme."

Tässä on ISS:n Ranskan pääkonttori.

Hakuaika syksyllä 2020 käynnistyvään ISS Global Management Trainee -ohjelman on alkanut. Ohjelma on suunnattu hiljattain korkeakoulusta valmistuneille, jonkin verran työkokemusta hankkineille henkilöille, joilla on halua ja kykyä viedä ISS:ää kohti visiotamme tulla maailman parhaaksi palveluyritykseksi. Ohjelmassa keskitytään nimenomaan ISS:n globaaleihin avainasiakkuuksiin ja niiden johtamiseen. Hae jo tänään, mutta viimeistään 31.12.2019. Linkin hakulomakkeeseen löydät täältä.