Terveisiä Oulusta!

Terveisiä Oulusta!

Kastellin monitoimitalon kokki kertoo ammatinvalinnastaan ja työpäivistään – niin niistä tavallisista kuin vähän erikoisemmistakin.

”Olen Riekin Niina, 32-vuotias kokki. Aloitin ISS:llä loppukesästä 2014, kun Kastellin monitoimitalo avattiin. Pääsin aloittamaan puhtaalta pöydältä!

Keittiöala on ollut pienestä pitäen minun juttuni, se missä olen vahvimmillani. Suoritin ensin catering-alan perustutkinnon ja tein välissä kaupan alan töitä. Nuoremman lapseni kanssa kotona ollessani päätin, että nyt on aika suorittaa ravintolakokin ammattitutkinto.

Ravintolakokkina sain tehdä hienoja fine dining -annoksia. Se olikin ainut asia, mikä ISS:lle tulossa mietitytti – viihtyisinkö suurtalouskeittiössä? Nyt voin vastata, että olen viihtynyt. On ollut hienoa huomata, että ISS:llä ei tarjoilla ”purkista pakkiin” -ruokaa vaan annokset valmistetaan itse alusta asti.

Teemme Kastellin monitoimitalossa töitä kahdessa vuorossa toisen kokin kanssa. Toinen tulee vuoroviikoin puoli seitsemäksi aamulla ja vastaa aamupalasta, toinen saapuu seitsemäksi ja vastaa lounaasta.

Meillä on usein erilaisia teemoja, kuten halloweenia, pääsiäistä ja joulua. Yksi ikimuistoisimmista työpäivistä oli, kun pidimme ravintolapäivän ja tarjoilimme päiväkotilapsille alkuruoat, pääruoat ja jälkiruoat pöytiin. Pojat olivat pukeutuneet kauluspaitoihin ja kravatteihin, tytöillä oli mekot. Lapset olivat hirveän otettuja, kun annokset tulivat eteen. Samalla opeteltiin käytöstapoja, sitä miten ravintolassa ollaan.

Olen sitä mieltä, että lastenkin pitää päästä ravintoloihin, eihän niitä käytöstapoja muuten opi. Mieheni, 11-vuotiaan poikani ja 7-vuotiaan tyttöni kanssa ehdimme käydä ravintoloissa harvoin, mutta käymme kuitenkin.

Työssäni parasta on se, että vaikka hommat ovat tavallaan rutiininomaisia, päivät eivät kuitenkaan ole samanlaisia. Joka aamu on mukava mennä töihin. Tällä hetkellä myös opiskelu tuo taas elämääni lisämaustetta: teen hotelli- ja ravintola-alan esimiehen ammattitutkintoa. Ensin ajattelin suurtalouskokin tutkintoa, mutta sitten esimieheni vihjaisi, että esimieskouluun mieluummin!

Vapaa-ajallakin laitan paljon ruokaa ja seuraan, mitä alalla tapahtuu. Lisäksi suoritin viime syksynä metsästyskortin. Olen lähtöisin keskeltä metsää, Suomussalmen Hossasta, joten luonnossa liikkuminen on minulle, kaupungistuneelle, henkireikä.

Toivon kaikille ISS:läisille aurinkoisia kevätpäiviä. Nauttikaa auringosta ja kirkastuvista päivistä, niistä saa paljon virtaa! Kun muistaa ulkoilla, jaksaa paremmin töissäkin.”

– Niina Riekki, Oulu