Terveisiä Brysselistä!

Kauppatieteiden maisteri Mikael Vainio aloitti ISS:n Global Management Trainee -ohjelmassa vuosi sitten. Nyt on käynnissä puolitoistavuotisen ohjelman ulkomaanjakso, jota Mikael suorittaa Brysselissä suuressa avainasiakkuudessa. Annetaan Mikaelin kertoa omin sanoin ohjelmasta sekä työnteosta Belgiassa.

"Kansainvälisyys oli tärkein syy, joka sai minut hakeutumaan Global Management Trainee -ohjelmaan. Se on myös toteutunut toivomallani tavalla; teemme yhdessä töitä eri maista ja kulttuureista tulevien ihmisten kanssa globaaleissa asiakkuuksissa. Myös trainee-kollegoiden laaja verkosto ja vertaistuki ovat korvaamattomia.

Olen kiitollinen ohjelman tarjoamista mahdollisuuksista työskennellä organisaation eri tasoilla. Tämä tarjoaa harvinaisen perspektiivin ISS:n toimintaan. Olen oppinut parhailta tekijöiltä niin asiakkuuksissa, tukiorganisaatiossa kuin yrityksen johdossa – tämä antaa hyvät eväät ohjelman jälkeiselle ajalle.

ISS on yllättänyt minut positiivisesti. On ollut mukava nähdä, millaisella motivaatiolla ja ylpeydellä ISS:n ammattilaiset tekevät työtään. Mielestäni he ansaitsisivat nykyistä enemmän arvostusta. Positiivista on myös palveluiden monipuolisuus. En esimerkiksi ollut tietoinen ISS:n catering-palveluista ennen kuin hain ohjelmaan. Matkan varrella olen yllättynyt uudestaan catering-palveluiden korkeasta tasosta ja vahvasta kehittymishalusta. Vastaavaa olen havainnut muissakin palveluissa. Kaikki tuntuu perustuvaan ammattitaitoon sekä ISS:läisten haluun ylittää itsensä ja tehdä kaikkensa asiakkaan hyväksi.

Suoritan juuri kolmen kuukauden ulkomaanjaksoa Brysselissä isossa ISS:n asiakkuudessa. Täällä on lisäkseni kaksi muutakin harjoittelijaa – israelilainen Assaf ja sveitsiläinen Katrina – jotka ovat myös kämppiksiäni. Yhdessä asuminen on yksi vaihtojakson parhaista puolista: voimme auttaa toisiamme työasioissa, tehdä vapaa-ajalla retkiä – ja tutustua yhdessä belgialaisiin herkkuihin!

Mikael Vainio, Assaf Rotem ja Katrina Goba suorittavat ISS Global Management Trainee -ohjelman ulkomaanjaksoa Brysselissä.

Belgia on erinomainen vaihtokohde, sillä ISS Belgia on organisaationa samantyyppinen kuin ISS Suomi. En ole siis kokenut kovaa kulttuurishokkia, vaan työntekoon ja oppimiseen on ollut helppo päästä kiinni. Työpäivät ovat suurin piirtein samanlaisia kuin Suomessa, eikä työkulttuureissakaan ole dramaattista eroa.

En osaa ranskaa tai flaamia oikeastaan yhtään, joten kieli aiheutti aluksi jännitystä etenkin asiakaskohteissa. Yhteinen sävel on kuitenkin löytynyt kaikkien kanssa. Loppujen lopuksi työskentelemme kaikki samojen asioiden ja ongelmien parissa maasta, kulttuurista tai asiakkuudesta riippumatta. Tämä auttaa vahvistamaan ajatuksia globaalin toimijan eduista ja on helppo ymmärtää, miksi tällainen ohjelma ja siihen liittyvä vaihtojakso on ISS:llä kehittynyt ja vahvistunut vuosien varrella.

Ihmiset sekä ISS:llä että yleisesti Belgiassa ovat ystävällisiä ja avoimia, ja paikallisiin on helppo tutustua. Oikeastaan ainut negatiivinen puoli liittyy liikenteeseen ja liikkumiseen. Veropoliittisista syistä lähes kaikilla on auto, eikä julkinen liikenne ole erityisen sujuvaa. Niinpä harmaita hiuksia aiheutuu mahdottomien ruuhkien ja huonon ilmanlaadun vuoksi. Lupaan, etten enää valita Suomen ruuhkista!

Säässä ei ole kehumista, joten sekään ei ollut suuri shokki suomalaiselle, mutta mielenkiintoiset tehtävät, mukavat ihmiset ympärillä ja ne belgialaiset herkut auttavat pahimpien koiranilmojen yli."
 

ISS Global Management Trainee -ohjelman hakuaika on alkanut. Ohjelma on tarkoitettu vastikään korkeakoulusta valmistuneelle tulevaisuuden johtajalle. Tavoitteena on löytää vahvoja ammattilaisia, jotka pystyvät luotsaamaan ISS:ää markkinoiden halutuimmaksi kokonaispalveluratkaisujen tuottajaksi, strategiseksi kumppaniksi asiakkaille. Ohjelmassa keskitytään nimenomaan ISS:n globaaleihin avainasiakkuuksiin ja niiden johtamiseen. Hae jo tänään ja ihan viimeistään 31.12.2017. Linkki hakulomakkeeseen >>