Terveisiä Amsterdamista!

Terveisiä Amsterdamista!

Juha Junttila valmistui kauppatieteiden maisteriksi Turun yliopistosta kaksi vuotta sitten. ISS:n Global Management Trainee -ohjelmaan hän haki pian sen jälkeen, ja nyt ohjelmaa on reilu vuosi takana. Kolmen kuukauden ulkomaanjaksoa Juha suorittaa parastaikaa Amsterdamissa. Millaisia havaintoja Juha on tehnyt projektissaan, entä työyhteisössä?

"Asuin kaksi vuotta sitten Ruotsissa, jossa työni ei oikein vastannut koulutustani eikä mielenkiinnon kohteitani. Googlailin vaihtoehtoja, ja päädyin Global Management Trainee -ohjelman ilmoitukseen. En tiennyt ISS:stä paljoakaan, mutta monipuolinen toimiala, ohjelman selkeä rakenne sekä lupaus esimiesvastuista iskivät erityisesti silmään. Oli heti päivänselvää, että haen mukaan.

Tähän mennessä parasta on ollut se, kun pääsin elokuussa todella mielenkiintoisen ja modernin asiakkuuden käynnistykseen mukaan. Huomasin saavuttaneeni oppimisessani pisteen, jossa minulla oli vihdoin annettavaa ISS:lle! Palaset loksahtivat niin sanotusti paikoilleen; tämän projektin myötä tiesin, mihin haen vaihtoon ja että haluan työskennellä juuri tässä asiakkuudessa seuraavat pari vuotta.

Tässä olen kohdepäällikkö Nanne Veneman kanssa. Hänen kanssaan tulee tehtyä eniten töitä.

Olen nyt ollut joitakin viikkoja Amsterdamissa, jossa työskentelen asiantuntijapalveluita tarjoavassa monikansallisessa asiakasyrityksessämme. Ensimmäisten viikkojen aikana olen tehnyt laadullista tutkimustyötä asiakkuuden ravintolapalveluista. Ravintolatoiminta tässä asiakkuudessa tarvitsee uutta, raikkaampaa suuntaa, ja tehtävänäni on selvittää, mikä tämä suunta olisi ja mitä konkreettisia keinoja voisimme toteuttaa myynnin edistämiseksi. Tutkimustyön päätyttyä toivon pääseväni johtamaan muutosta ja toteuttamaan kehitysehdotuksiani käytännössä. Aina kun ehdin, teen töitä myös Suomeen vastaavalle asiakkaalle. Jonglööraan siis usealla pallolla samanaikaisesti.

Työskentely täällä Hollannissa on hyvin samankaltaista kuin Suomessa. Työajoissa joustetaan, eli tärkeintä on että työt tulevat tehdyiksi sen sijaan että toimistolla olisi väkisin jökötettävä kahdeksasta neljään. Valitettava yllätys on kuitenkin ollut se, että työuupumus on hyvin yleistä. Vastapainona olen kuitenkin kokenut, että täällä ollaan enemmän pilke silmäkulmassa työpäivän aikana. Työt tehdään tehokkaasti, mutta aina löytyy aikaa huulenheitolle.

Sain kunnian osallistua Netherlands Leadership Conference -tapahtuman illanviettoon, jossa reflektoitiin mennyttä vuotta ja palkittiin ISS:läisiä erityisen hyvistä suorituksista. EDM-musiikin pauhatessa tanssimme ja hurrasimme oransseihin väreihin pukeutuneina jokaisen ISS-taivalta. Tapahtuman yhteishenki oli aivan mieletön!

Hollantilaiset ovat suoria ja avoimia sekä melko sarkastisia – eivät kuitenkaan ihan niin kuin britit. Small talkia ei varsinaisesti harrasteta, ja sehän sopii suomalaiselle luonteenlaadulle vallan mainiosti!

Täällä on tapana kysyä lämpimiä juomia haettaessa, haluaako joku muukin kahvia. Eleestä tulee aina todella hyvä fiilis, ja aion ehdottomasti jatkaa tapaa Suomeen palattuani. Paikalliset syövät hyvin pieniä lounaita ja järkyttyvät, jos ostan kolme pikkuannosta lounaaksi. Olen selittänyt, ettemme me suomalaissoturit pelkällä voileivällä tule toimeen.

Ainoana miinuksena elämälle Hollannissa sanoisin, että täällä sataa kymmenen kertaa päivässä. Pienikin pilvi taivaalla, ja voit olla varma, että pian tulee vettä niskaan.

Hakuaika syksyllä 2020 käynnistyvään ISS Global Management Trainee -ohjelman on alkanut. Ohjelma on suunnattu hiljattain korkeakoulusta valmistuneille, jonkin verran työkokemusta hankkineille henkilöille, joilla on halua ja kykyä viedä ISS:ää kohti visiotamme tulla maailman parhaaksi palveluyritykseksi. Ohjelmassa keskitytään nimenomaan ISS:n globaaleihin avainasiakkuuksiin ja niiden johtamiseen. Hae jo tänään, mutta viimeistään 31.12.2019. Linkin hakulomakkeeseen löydät täältä >>