Taituri tarjoaa oppia ja oivalluksia

Taituri tarjoaa oppia ja oivalluksia

Uudistunut Taituri-esimiesvalmennus on tarkoitettu kaikille ISS Palveluissa työskenteleville esimiehille. Kolmesta moduulista rakentuvan valmennusohjelman kaksi seuraavaa toteutusta järjestetään keväällä 2018. Hakuaika valmennuksiin on käynnissä!

Esimiesten valmennusohjelma Taituri on uudistettu vastaamaan ISS-konsernin valmennussisältöjä. Taiturin tavoitteena on, että valmennettava ymmärtää esimiesroolille asetetut odotukset ja tunnistaa omat johtamis- ja viestimistapansa. Taituri tarjoaa valmiudet tiimin jäsenten yksilöjohtamiseen sekä tiimin saattamiseen kohti yhteisiä tavoitteita. Valmennettavat esimiehet oppivat myös uusia keinoja palvelujen ja toiminnallisen tehokkuuden kehittämiseen omalla vastuualueellaan.

Palveluesimies Anu Suutari ja palvelupäällikkö Anu Meriluoto pääsivät ensimmäisten joukossa osallistumaan uudistettuun valmennukseen. Kummallakin on pitkä historia siivousalalla. ISS:n palveluksessa kumpikin Anu on ollut jo vuosia, ja esimieskokemustakin on kertynyt yli kaksi vuosikymmentä.

Kuvassa palvelupäällikkö Anu Meriluoto.

– Olen tehnyt pitkään esimiestyötä ja ajattelin, että nyt olisi oikea hetki päivittää omia tietoja ja taitoja. Minulle on tärkeää, että kohtelen kaikkia työntekijöitäni tasa-arvoisesti ja että työntekijäni ovat työhönsä tyytyväisiä, sanoo Anu Suutari.

Uudistettu Taituri-valmennus koostuu kolmesta moduulista, joihin kuuluu yhteensä neljä lähipäivää. Ensimmäisen ja toisen moduulin välissä osallistujille laaditaan oman toiminnan DISC-analyysi.

DISC on työkalu, jonka tuloksia hyödynnetään muun muassa vuorovaikutus- ja johtajuustilanteiden kehittämisessä. DISC oli valmennettavien mielestä yksi Taiturin kohokohtia.

– Opin DISCin avulla ymmärtämään paremmin itseäni ihmisenä sekä sitä, miksi me välillä suhtaudumme asioihin vähän eri tavoin, Anu Meriluoto sanoo.

– Koko valmennus sai ymmärtämään myös muiden ihmisten käyttäytymistä ja antoi vinkkejä, kuinka tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, Anu Suutari täydentää.

Kuvassa palveluesimies Anu Suutari ja palveluohjaaja Raune Michelson.

Mikä Taituri-valmennuksessa oli parasta?

– Muilta valmennettavilta imetty tieto, ryhmähenki, superihana valmentaja sekä erinomaiset opit ja oivallukset kaikkinensa, summaa Anu Meriluoto. – Mutta yksikään oppi ja oivallus ei kuitenkaan päädy arkipäivään, ellei niitä aktiivisesti kertaa ja vie käytäntöön.

– Odotin valmennukselta uutta näkökulmaa oman työn tekemiseen sekä uusia ideoita. Odotukseni täyttyivät, ja koen saaneeni valmennukselta enemmän kuin mitä osasin toivoa, kiittää puolestaan Anu Suutari Taituria.
 

Ilmoittaudu tammikuussa ja maaliskuussa käynnistyviin Taituri-esimiesvalmennuksiin koulutuskalenterin kautta: Koulutuskalenteri            --> Koulutustarjonta --> Esimiestyö.
 

Teksti: Kaisa-Leena Laine