Suunta 100 turvallisuuskampanja muistuttaa riskien ennakoinnin tärkeydestä

Suunta 100 turvallisuuskampanja muistuttaa riskien ennakoinnin tärkeydestä

Turvallisuuskampanjalle on valittu neljä teemaa, jotka perustuvat vuoden 2017 globaaleihin tilastoihin:

1. Turvallinen työskentely korkealla: Korkealla työskentelyn vakavin riski on henkilön putoaminen. Riski poistetaan tai minimoidaan toimimalla ohjeidemme mukaisesti. Tarkka ohjeistus määrittelee työtapojamme liittyen mm. tikkaiden, telineiden tai nostimien käyttöön sekä katolla tehtävään työhön. Putoaminen suhteellisen matalaltakin korkeudelta voi johtaa vakaviin vammoihin, joten älä tingi turvallisuudesta. Esimerkiksi tuolien, pöytien ym. luovien ratkaisujen käyttö nousemiseen on ehdottomasti kielletty. Kysy, jos et tunne ohjeita tai turvallista työtapaa!

2. Pystyssä pysyminen: Liukastumiset, kaatumiset ja kompastumiset ovat edelleen yleisin työtapaturmien syy. Varautumisvinkkejä talveen löydät esimerkiksi aiemmasta uutisestamme.

3. Varovainen ajaminen: Liikenneturvallisuus on kestoteema ja syystä. Liikenteessä on vakava riski itselle tai muille tielläliikkujille. Kertaa turvallisuusohjeita ISS kuljettajan käsikirjasta.

4. STOP: rakennamme ennaltaehkäisevän toiminnan kulttuuria, jossa jokainen pysähtyy ja tunnistaa turvallisuusriskit ennen työn aloittamista. Tästä muistutuksena jokaisen ISS:läisen kaulassa roikkuu Suunta 100 -kortti.

Otetaan turvallisuus tavaksi ja tehdään yhdessä ISS:stä tapaturmaton työpaikka.