Rekasta ruokaa

UPM:n Kaukaan tehtailla Lappeenrannassa valmistetaan uusiutuvasta raaka-ainesta sellua, aikakauslehtipaperia, sahatavaraa sekä biopolttoainetta. Syyskuun 5. päivä alkaneessa huoltoseisokissa työskentelee yli 1 500 henkilöä. ISS:n ruokailupalveluille tämä tarkoittaa yhtä monta suuta ruokittavaksi!

ISS aloitti ravintolapalvelut UPM:n Kaukaan tehtailla elokuun alussa. Viikkoa myöhemmin tehdasalueella ryhdyttiin valmistelemaan huoltoseisokkia ja ISS pystytti paikalle ensimmäisen seisokkiteltan, jotta kasvava määrä asiakkaita saatiin palveltua. Varsinainen tehorutistus alkaa kuitenkin tänään maanantaina.

– Startti on ollut aikamoinen! Viikonloppuna toimme tänne ruokarekan ja lisää telttoja. Tämä on ISS:n historiassa ensimmäinen kerta, kun meillä on rekka käytössä ruokailupalveluita varten, asiakkuudesta vastaava projektipäällikkö Riikka Rusanen kertoo.

Lisäksi alueelle on tuotu elintarvikekontteja – pakastimia, jääkaappeja, kuiva-ainekontteja – jotta ruoka-aineet saadaan säilymään ja kaikkia hygieniavaatimuksia pystytään prikulleen noudattamaan.

Neljä kertaa tavallista enemmän syöjiä

Normaalisti ISS hoitaa kolmea ravintolaa UPM:llä, näistä Mutteri on tehdasalueen ulkopuolella ja kaksi muuta alueen sisällä. Ravintoloiden lisäksi ISS hoitaa kahvituksia ja kokouspalveluita eri puolille tehdasaluetta, myös Kaukaan edustuskerholle ja höyrylaiva Hurmalle, sekä vastaa alueen välipala-automaateista ja kaupasta, joka on auki 24/7.

Yhteensä ravintolat palvelevat noin 350 asiakasta päivässä, joten 1 500 seisokin aikana ruokittavaa suuta vaativat myös miehitykseen vahvistusta.

– Tiimissä on tavallisesti kymmenen henkilöä ja seisokin aikana 20. Alue on niin laaja, että meillä on normaalistikin kaksi autoa, joilla pääsemme suhaamaan paikasta toiseen, Riikka sanoo.

– Turvallisuus on tehdasalueella aina iso asia ja tällaisen huoltoseisokin aikana se nousee vielä suurempiin mittakaavoihin. Meidän oma väkemme käy mittavat turvallisuuskoulutukset ja käyttää turvavarusteita, mutta turvallisuus näkyy työssämme myös siten, että huoltohenkilöstön toivotaan pysyvän tehdasalueella, koska liikkuminen pois ja takaisin on aina riskitekijä. Sen vuoksi ruokailut ja kahvitukset on tärkeää järjestää tehdasalueella.

Tatu Viitala on toiminut projektipäällikkönä seisokin valmistelussa; valmistautuminen aloitettiin jo toukokuussa. Henkilöstöä on hankittu StaffPointin kautta ja kaikki kävivät koulutuksessa tehdasalueella jo heinäkuussa.

– Meillä on täällä tosi kiva tiimi, cateringin tukiyksikkö on ollut vahvisti mukana. Liiketoiminnasta Saarisen Jyri ja Haapalahden Mirka ovat olleet ikään kuin kummeina porukalle, Riikka kiittelee.

Ruokarekka viipyy tehdasalueella kaksi viikkoa. Sen jälkeen asiakasmäärä alkaa hiljalleen normalisoitua ja UPM:n tehdasalueella jatketaan taas tavallista arkea.