PRO-gaala lähestyy: annetaan tunnustusta ISS:n ammattilaisille, arjen sankareille

Ensi vuoden alussa, 28. tammikuuta jaetaan vuosittaiset PRO-palkinnot eli ravintola-alan Oscarit. Palkintoja jaetaan 15 eri kategoriassa. Meillä ISS:läisillä on 11. lokakuuta asti aikaa ehdottaa omia ammattilaisiamme palkittaviksi.

Ehdokasasettelussa ratkaisevat ennen kaikkea ammattitaito, asenne ja esikuvallisuus. Tänä vuonna koko ravintola-alan arki mullistui, ja poikkeustilasta selviytyminen vaatii myös uudenlaisia kykyjä ja osaamista. Idearikkaus, periksiantamattomuus ja usko tulevaan nousevat entistä tärkeämmiksi ominaisuuksiksi, samoin kuin hyvän ilmapiirin ylläpito ja toisten auttaminen haastavillakin hetkillä.

PRO-finalisteille on luvassa näkyvyyttä eri kanavissa loppuvuodesta ja ennen gaalaa. Ehdokkuus ruokkii myönteisesti myös ISS Palveluiden työnantajamielikuvaa. Olemme valinneet eri sarjoihin kolme ISS Palveluiden ammattilaista, jotka täyttävät erinomaisesti yllä listatut kriteerit. Nyt me kaikki voimme käydä äänestämässä heitä finaaliin! Ehdokkaamme ovat:

Ravitsemustyöntekijä Reijo Rantala kategoriassa Ammattikeittiön työntekijä – Ravintola Campus Food Market, Nordean pääkonttori, Helsinki

Reijo on rautainen ammattilainen ja työssään vastuullinen, positiivinen ja tarkka. Campuksen vasta heräillessä Reijo saapuu ottamaan vastaan tavarantoimituksia ja huolehtii raaka-aineet ravintolahenkilökunnan käyttöön laatuvaatimuksia ja First in first out -periaatetta noudattaen. Reijo auttaa myös astioiden puhtaanapidossa, joka on ensiarvoisen tärkeä tehtävä näin suuressa ravintolassa.

Reijo on ansainnut vuosien aikana vankkumattoman luottamuksen asiakasyritykseltämme ja koko työyhteisöltä. Jos on asia, jota ei tiedetä, sitä kysytään aina Reijolta. Reijo kehittää työtapoja ja ylläpitää hyvää työilmapiiriä. Hänellä on tärkeä rooli myös ravintolabrändin rakentajana; hänen työskentelyään ohjaa aina asiakas ja asiakkaan erinomaisen palvelukokemuksen varmistaminen. Yllättävien tilanteiden tullen Reijo luo sopivan ratkaisun ja välittää positiivista tekemisen meininkiä sidosryhmilleen. Reijon oma-aloitteisuutta kuvaa myös se, että nyt poikkeusaikoina Reijo on opetellut ennakkoluulottomasti myös kiinteistön ylläpidon tehtäviä, jotta asiakkailla olisi turvallinen ja hyvä olo työskennellä kiinteistössä.

Ympäristöpäällikkö Taina Tilus kategoriassa Vastuullisuus – ISS Palvelut, Service Excellence

ISS:n ympäristöpäällikkönä ja jo vuosia vastuullisuuskysymysten näköalapaikalla työskennelleenä Taina hallitsee ympäristöasioiden kokonaiskuvan ja eteenpäin viemisen tärkeyden sekä strategia- että ravintolatasolla. Hän haastaa ISS:n ravintolapalveluita etsimään vastuullisempia ratkaisuja ja toimintamalleja ISS:n ja koko Suomen hiilineutraaliustavoitteisiin pääsemiseksi. Kasvisruokavaihtoehdot, suomalaiset raaka-aineet, luomuruoka, hävikin vähentäminen ja oman toiminnan raportointi kuuluvatkin ravintoloidemme päivittäiseen toimintaan.

Taina kannustaa ja muistuttaa tiimien jäseniä siitä, että me olemme aitiopaikalla vaikuttamassa ilmastokysymyksiin omalla päivittäisellä toiminnallamme ravintoloissa niin työntekijänä kuin asiakkaana.

Taina on tiiviisti mukana suurissa kehitysprojekteissamme, joista ajankohtaisia ovat tekoälyn hyödyntäminen ruokahävikin torjunnassa, ravintoloiden hiilijalanjälkilaskenta sekä hiilijalanjälkilaskennan automatisointi reseptien suunnittelun yhteydessä. Näillä projekteilla sekä päivittäisellä tekemisellämme ja valinnoillamme luomme ratkaisuja, edelläkävijyyttä ja avoimuutta asiakkaille ja ravintolan käyttäjille ja teemme oman osamme – ja ehkä vielä vähän enemmänkin – luodaksemme kestävää ruokakulttuuria.

Ravintolatoimenpäällikkö Sami Eriksson kategoriassa Ammattikeittiön päällikkö – ISS Palvelut, Food Services

Samin työntekoa ohjaavat valtava intohimo ja määrätietoisuus. Hän pyörittelee lukuja niin kauan, että tuntee ne juurta jaksaen ja tekee sitten ravintolasta kannattavan. Sami on myös loistava esimies; hän antaa ammattilaistensa loistaa ja tukee heitä omassa työssään.

Kuluneen neljän vuoden aikana Sami on saanut neljä ISS Palveluiden ravintolaa kukoistamaan. Hän on selättänyt suuren ravintolan kannattavuus- ja asiakastyytyväisyyshaasteet – tällä hetkellä ravintola on todellinen menestys. Hän on ottanut pienen ravintolan siipiensä suojaan kasvamaan. Hän on kääntänyt vuodessa yhden ravintolan kannattavuuden miinukselta plussalle ja nelinkertaistanut samalla ravintolan asiakasmäärän. Hän johti erään ravintolan toiminnan uudistusta ja remonttia, ja menestys oli taattu – ISS:n aloittaessa toimintansa tässä ravintolassa alkoi käydä aiemman 250 ruokailijan sijaan jopa 800 asiakasta!

Nyt Sami on ISS Palveluilla ravintolatoimenpäällikkö, ja hän on kouluttanut neljään ravintolaansa erilliset ravintolapäälliköt johtamaan toimintaa ja tekemään kannattavaa tulosta. Koronaviruksen iskiessä suurin Samin ravintoloista suljettiin. Sami oli yhteydessä rekrytointiyksikköömme ja sai järjestettyä yhteistyössä rekrytoijien kanssa lomautetulle ravintolahenkilöstölleen muun muassa siivoustehtäviä.

Pääset äänestämään ehdokkaitamme osoitteessa https://propalkinnot.fi/ehdota/. Valitse pudotusvalikosta oikea sarja ja kirjoita kenttiin ehdokkaamme nimi, työpaikka ja paikkakunta. Kaikki tiedot löydät yllä olevista esittelyistä. Kirjoita perustelut, miksi juuri Reijo, Taina tai Sami ansaitsee finaalipaikkansa ja PRO-voittonsa. Voit hyödyntää myös yllä olevia perusteluita, omin sanoin. Ehdokkaiden saamat äänimäärät ja perustelut ratkaisevat finaaliin pääsyn.

Äänestysaika päättyy 11.10.