Pomo piilossa - Tanja Lehtinen: ”Hienoa, että toimitusjohtaja tutustui alaan"

Pomo piilossa - Tanja Lehtinen: ”Hienoa, että toimitusjohtaja tutustui alaan"

ISS Palveluiden siivooja Tanja Lehtinen pitää Pomo piilossa -ohjelman ideaa superpositiivisena. Toimitusjohtaja Jukka Jäämaa puolestaan piti Tanjan asiakaspalveluasenteesta niin paljon, että puutarha-alalle tähtäävälle Tanjalle löytyy tulevaisuudessa mahdollisuuksia ISS Palveluiden viherpalveluista.

Siivooja Tanja Lehtinen perehdytti Kalevia Altian Rajamäen tehtailla. Tanja valittiin vain neljän kuukauden ISS-kokemuksella ammattinsa edustajaksi sarjaan, mikä kertoo hänen tehneen lyhyessä ajassa vaikutuksen työpaikallaan.

– Oli kiva päästä nostamaan siivoojan ammattia esiin. Kalevin kanssa katsoimme ensin, miten keittiö- ja ruokailutilan lattia mopataan. En tiedä, pyöritänkö itsekään moppia täydellisesti, mutta kunnioitan ihmisiä ja työkavereita, joiden tiloja siivoan, Tanja kertoo ja pohtii, mistä hyvä asiakaspalveluasenteensa kumpuaa.

Tanja on opiskellut ympäristörakentamista ja sisustussuunnittelua, mutta ollut viime vuodet tiiviisti kotiäitinä.

– Menin opiskelujen jälkeen naimisiin ja aika pian meille tuli ensimmäinen lapsi. Sitten toinen. Ja kolmas. Ja neljäs, Tanja kertoo nauraen.

Kotivuosien jälkeen hän hakeutui tietoisesti siivousalalle:

– Suomessa mielikuvat siivoojan ammatista ovat sellaisia, että suomalaiset eivät tätä työtä tee. Päätin nousta pieneen kapinaan ja mennä sellaiseen työhön, jota ei Suomessa aina arvosteta.

Hän kertoo, että siivoustyön parhaiksi puoliksi ovat osoittautuneet työn itsenäisyys ja oma rauha.

– Asiakkailta saadut hymyt ja hyvä palaute ovat yllättäneet, hän lisää.

Tulevaisuus puutarha-alalla

Tanja kertoo jännittäneensä kuvauksia paljon. Mutta vaikka jännitys oli kuvauksissa kova ja jatkuu ohjelman ulostuloa odotellessa, näkee Tanja asiassa myös ”superpositiivisen” puolen:

– Taisin Kalevillekin sanoa kuvauksissa, että se on hieno asia, kun päättävissä asemissa olevat ihmiset käyvät tutustumassa työhön ja alaan, jota ei ehkä pidetä kovin hienona. Nyt toimitusjohtaja näkee, missä ja millaisissa olosuhteissa yrityksen työntekijät työskentelevät. Ohjelman idea on erittäin hyvä ja siihen osallistuminen osoittaa toimitusjohtajan arvostavan meitä työntekijöitä.

Tulevaisuudessa Tanja aikoo jatkaa opiskeluja puutarha-alalla. Tanjan asiakaspalveluosaamisesta vaikuttunut toimitusjohtaja lupasikin Tanjalle työmahdollisuuksia myös ISS Palveluiden viherpalveluissa.

– Minua on aina kiinnostanut pihojen suunnittelu ja laittaminen käyttötarkoitusta vastaavaksi. Pidän siitä ajatuksesta, että oma kädenjälki näkyy. Puutarha-alalla laitetaan jotain elävää alulle ja kasvu tapahtuu ajan kanssa. Kasvien kauneus on puhuttelevaa, Tanja sanoo.

Kiitokseksi hyvästä työstään ja osallistumisestaan Pomo piilossa -ohjelmaan Tanja sai viedä kuusihenkisen perheensä perhelomalle.

– Saimme yöpyä kylpylähotellissa, syödä buffetissa ja käydä Särkänniemessä. Koko perheelle tämä oli kesän kohokohta. Jäi ihanat muistot! Lapsille käynti Särkänniemessä oli ensimmäinen laatuaan.

Kuvaaja: Kirsi Lonka