Pomo piilossa Suomi: Kai, Mandi, Sushan ja Tanja – missä he ovat nyt?

Pomo piilossa Suomi: Kai, Mandi, Sushan ja Tanja – missä he ovat nyt?

Pomo piilossa Suomi oli yksi syksyn isoista puheenaiheista. Kun kamerat sammuivat, miten ISS:n asiakaspalveluammattilaisten elämä jatkui? Tässä tuoreimpia kuulumisia.

Pomo piilossa on suosittu tosi-tv-sarja, jossa yritysjohtajat pääsevät katsomaan työntekijöiden silmin yrityksen arkea – tietenkin valepuvun ja tekaistun henkilöllisyyden turvin.

Tänä syksynä formaatti nähtiin ensimmäistä kertaa Suomessa, ja ISS Palveluiden toimitusjohtaja Jukka Jäämaa pisti itsensä likoon ”Kalevi Tiriseksi” muuntautuneena. Hän tutustui kiinteistönhuoltoon, kahvilatyöhön, siivoukseen sekä turvallisuustehtäviin alan ammattilaisten johdolla.

Kai Viherkanto aloittaa johtamisen koulutuksen

Ohjelmassa nähtiin, miten kiinteistön ylläpitopalveluiden palveluesimies Kai Viherkanto perehdytti naamioitunutta toimitusjohtajaa kiinteistönhuollon saloihin. Kuvausten päätyttyä Viherkannon syksyyn on mahtunut töiden ohella yhdistystoimintaa, kunnallispolitiikkaa sekä harrastuksia.

– Kyllä on kuviot säilyneet aika pitkälti ennallaan, eli töitä tehdään edelleen ahkerasti, Kai Viherkanto kertoo kuulumisiaan ja lisää, että ensi vuodelle tehdään kovaa vauhtia suunnittelua palvelun kehittämiseen.

Ensi vuonna hän aloittaa myös johtamisen erikoisammattitutkintoon johtavat opinnot. Sitä ennen kuitenkin joulu pyhitetään rentoutumiselle ja vihdoin Viherkannollakin on aika pitää hieman lomaa kiireisestä arjesta.

Mandi Plith: ”Pidän esimiestyöstä”

ISS Palveluiden turvatarkastaja ja vartija Mandi Plith tutustutti naamioitunutta toimitusjohtajaa työtehtäviin Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Kuvausten päätyttyä arkeen on tullut Mandille mieluisia uusia kuvioita.

– Hyvää kuuluu. Olen ollut tänä syksynä esimiesharjoittelussa. Olen saanut sieltä hyviä vinkkejä ja päässyt tekemään jo työnjohtovuoroja. Pidän esimiestyöstä, olen toivonut sitä pitkään ja tämä oli ihan täydellinen juttu minulle. Nyt saan ottaa enemmän vastuuta töissä.

Entä kuinka sujui palkintomatka Barcelonaan yhdessä miehen kanssa?

– Se oli ihana reissu, oli mukavaa olla hetki poissa arjen ympyröistä. On tämä meidän arki aika hetkistä, kun on opiskelut, pienet lapset ja kolmivuorotyö.

Kun ohjelma tuli syksyllä ulos, asiakkaat ovat bonganneet tutut kasvot lentokentällä ja tulleet juttelemaan ”tv:stä tutun” kanssa. – Juu, muutama on tullut sanomaan, että hei sä olet se vartija siitä ohjelmasta, Mandi naurahtaa.

Sushan Shrestra: ”Toiveikkaana tulevaan vuoteen”

Kahvilan vastaavana työskentelevä Sushan Shrestra perehdytti Pomo piilossa -ohjelmassa työkokeilussa ollutta ”Kalevia” asiakaspalveluun. Hänen arkensa on pysynyt monin paikoin ennallaan.

Espoon Keilaniemessä työskentelevä Sushan on huomannut, että muutamat kahvilan asiakkaista ovat tunnistaneet hänet tv-ohjelmasta. Hän suitsuttaa suomalaisia asiakkaitaan ja kertoo, että moni juttelee mielellään hänen kanssaan englanniksi.

– On totta, että kielimuuri on aika iso ongelma suomalaisilla työmarkkinoilla. Kuitenkin suomalaiset puhuvat todella hyvää englantia. Suomalaiset ehkä myös avautuvat juttelemaan eri tavalla, kun puhutaan yhdessä eri kielellä.

Sushan opiskelee parhaillaan suomen kieltä ja odottaa sen avaavan uusia työmahdollisuuksia. Tulevaisuudessa hänen haaveensa on oma kahvila, jossa hän pääsee toteuttamaan kaikki luovat ideansa.

– Olen toiveikas, että vuosi 2017 on kaikin tavoin parempi. Otamme uuden vuoden vastaan Pariisissa yhdessä tyttöystäväni kanssa. Odotan sitä matkaa todella paljon! Sushan kertoo.

Tanja Lehtinen: ”Pidän edelleen puutarha-alan opinnoista”

ISS Palveluiden siivooja Tanja Lehtinen näytti ohjelmassa ”Kaleville” oikeaa siivoustekniikkaa ja tutustutti tämän työn vaatimuksiin ja erilaisiin olosuhteisiin. Kuvausten jälkeen Tanja on keskittynyt opintoihin puutarha-alalla.

– Hyvää kuuluu! Opiskelujen ja perheen yhteensovittaminen pitää arjen vauhdissa, hän kertoo.

Lehtisen asiakaspalveluosaamisesta vaikuttunut toimitusjohtaja lupasikin hänelle työmahdollisuuksia myös ISS Palveluiden viherpalveluissa. Työt saavat kuitenkin vielä odottaa.

– Edelleen pidän siitä, mitä opiskelen. Olen päättänyt, että opiskelen nyt kun siihen on mahdollisuus ja palaan työkuvioihin opintojen jälkeen, hän kertoo tulevaisuudensuunnitelmistaan.

Lue myös:

Vain 10 yötä jouluun – ISS:n herkullinen lahjavinkki ja kodin muistilista
ISS Palvelut mukana Pomo piilossa Suomi -ohjelmassa