Pomo piilossa – Kai Viherkanto: ”Tämän vuoksi emme ole puussa syömässä banaania”

Pomo piilossa – Kai Viherkanto: ”Tämän vuoksi emme ole puussa syömässä banaania”

ISS Palveluiden palveluesimies Kai Viherkanto suorastaan harrastaa asioiden kyseenalaistamista ja olosuhteiden kehittämistä. Monissa vapaaehtoistöissä mukana oleva Kaitsu osaakin aivan erityisesti arvostaa sitä, että toimitusjohtaja laittoi itsensä likoon Pomo piilossa -ohjelmassa pystyäkseen kehittämään ISS Palveluita maailman parhaaksi palveluyritykseksi.

ISS Palveluiden kiinteistön ylläpitopalveluiden palveluesimies Kai Viherkanto opasti Pomo piilossa Suomi -sarjassa Kaleviksi naamioitunutta toimitusjohtaja Jukka Jäämaata kiinteistönhuollon saloihin.

– Päivän aikana muun muassa tutkimme kiinteistöautomaation toimintaa valvomon koneelta, selasimme sähköisen huoltokirjan sisältöä ja teimme polettilukolle perushuollon. Kalekin totesi siinä päivän mittaan, että mistä näitä kaikkia asioita voi tietää. Mutta kyllä ne vaan vuosien saatossa jäävät mieleen, yli 10 vuotta kiinteistönhuoltoa tehnyt Kaitsu kertoo.

Kun totuus paljastui Kaille, hänen ensimmäinen reaktionsa oli ”olisihan tämä pitänyt tunnistaa.”

– Äänestä ainakin, kun olen useampaan kertaan Jukkaa kuunnellut. Mutta ei vaan kello kilahtanut.

Kyläyhdistysaktiivi ja vapaapalokuntalainen

Kiitokseksi osallistumisestaan Kalevin perehdytykseen ISS Palvelut tekee tuhannen euron lahjoituksen Kain valitsemalle hyväntekeväisyyskohteelle: SOS-Lapsikylälle.

– SOS-Lapsikylä valikoitui lahjoituskohteeksi, koska lapsista ja heidän olosuhteistaan huolehtiminen on minulle hyvin tärkeää ja tiedän, että kotimaassakin on paljon lapsia, jotka tarvitsevat apua ja tukea, Kaitsu perustelee.

Hän on todellinen konkari erilaisissa vapaaehtois-, järjestö- ja talkootöissä. Erityisen lähellä Kain sydäntä on ollut pikkupojasta lähtien VPK-toiminta ja ihmisten auttaminen hätätilanteissa. Kaitsu kuvailee VPK-toiminnan olevan hänelle elämäntapa, joka kaiken muun hyvän lisäksi motivoi pitämään fyysistä kuntoa yllä.

Kai kuvailee itseään myös kyläyhdistysaktiiviksi ja kunnallispolitiikassakin hän on mukana.

– Yksi perusajatukseni on, että jos emme kyseenalaistaisi nykyistä, olisimme edelleen puussa syömässä banaania. Kaikkia asioita voi kehittää ja olosuhteita parantaa. Sitähän ISS:n osallistuminen tähän ohjelmaankin on – halua nähdä, miten asiat ovat, jotta niitä voi kehittää.

Kaitsulle jäi kokemuksesta tyytyväinen olo ja positiivinen mieli.

– Osittain vielä yllättävältäkin tuntuu tämä yhtiön suoma mahdollisuus. Taas on tullut aste lisää motivaatiota. On hienoa, että toimitusjohtaja on halukas ja motivoinut laittamaan itsensä likoon tällaisenkin asian puolesta ja lähtee oikeasti tutkimaan näin ison yhtiön eri toimialoja. Palaute puolin ja toisin on hyvä asia.

ISS Palvelut antaa Kaitsulle myös mahdollisuuden lähteä suorittamaan johtamisen erikoisammattitutkintoa.

– Se on hieno asia, olin tätä tutkintoa jo itseksenikin ehtinyt miettiä.

Kysytään lopuksi, miltä tuntui, kun televisiokamerat pyörivät ympärillä.

– Olen niin monessa liemessä keitetty, että en kokenut sitä haastavana tilanteena. Tilanteita tulee ja tilanteita menee. Jokainen on oma kokemuksensa, Kai summaa.