Siirry suoraan sisältöön
Pashapavlova ja take away -herkut tuovat pääsiäistunnelmaa

ISS:n ravintoloista haet take away -herkut pääsiäiseen. Nautiskelijoille valmiina, ahkerille aineksina reseptin kera. Miten olisi vaikkapa tuotepäällikkö Terhi Paldanin suosikki, sitruunainen pashapavlova? Löydät ohjeen jutun lopusta.

Jos inspiraatio on hukassa ja pääsiäisen ruokalista ammottaa tyhjyyttään, ISS:n ravintola voi olla avuksi. Saatavilla on valmiita take away -ruokia, mutta myös ruokalajien aineksia, jotka voit tuunata reseptin avulla loppuun kotona.

Osa herkullisista ruuista on jo valmistettu ISS-keittiössä, pakastettu ja asiakkaan kuumennettavissa tai kypsennettävissä. Toimipaikkakohtaisesta vaihtelusta huolimatta ISS-ravintolasta löydät taatusti take away -herkut pääsiäiseen.

Ehkäpä ruokalistalla voisi olla yrttimarinoitu karitsankare salsa verdellä ja valkosipulikermaperunoilla tai hiillostettua lohta limeaiolilla, lisukkeena patatas bravas? Miltä kuulostaisivat intialainen voikaritsa, sitrusrisotto ja grillattu parsakaali?

Valmiiseen pitapakettiin kuuluvat leipä, valkosipulivoilla täytetty lammaspihvi tai falafelpihvi, tsatsiki, punajuurihummus ja kikherne-perunacurry. Pääsiäisen jälkiruokapöytään voi hakea rahkaleivonnaisia tai valkosukaa-passionrahkavaahtoa.

Haastoimme ISS:n ravintolapalveluiden tuotepäällikön Terhi Paldanin jakamaan lempipääsiäisherkkunsa. Pääsiäiseen versioitua pashapavlovaa voi ostaa valmiina tai tehdä itse kotona.

– Pavlovat ovat minun juttuni. Niitä teen aina juhlapyhinä, sesonkiin sopivalla tavalla. Pavlova on sopivan makea, mutta sitruuna tuo siihen mukavasti raikkautta. Mantelilla ja marengilla saa puolestaan purutuntumaa, Paldan kertoo.

Pääsiäispavlovapesä
6 annosta

Marenki:

4 kananmunan valkuaista
2 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunamehua
2 tl maissitärkkelystä

Täyte:

1 dl kuohukermaa
1 dl lemon curdia
1 prk naturel rahkaa
1 prk maustettua rahkaa, esim. appelsiini tai sitruuna
1 tl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl mantelirouhetta
2 tl vaniljasokeria
sokeria oman maun mukaan

Koristeluun:

1 rasia pensasmustikoita
Esimerkiksi linnunmunan näköisiä suklaarakeita

Kuumenna uuni 120 asteeseen. Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä vatkaamisen aikana. Sekoita valmiiseen vaahtoon vaniljasokeri ja sitruunamehu. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja sekoita.

Pursota pyöreä marenkipesä aloittamalla ensin pohjasta ja sitten reunoista. Paista uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Anna jäähtyä kunnolla ja siirrä sen jälkeen varoen tarjoiluvadille.

Valmista täyte vaahdottamalla kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää lemon curd ja rahkat. Lisää myös loput aineet joukkoon ja sekoita. Lopuksi lisää rahkavaahto marenkipohjalle, ripottele mustikat päälle ja koristele suklaarakeilla tai suklaamunilla.

ISS TÖISSÄ UUTISKIRJE
email-dark_58px

Tilaa uutiskirjeemme

Koostamme uusimmista artikkeleistamme, oppaistamme ja muista kiinnostavista sisällöistä uutiskirjeen kvartaaleittain. Tilaamalla uutiskirjeemme saat myös tietoa kampanjoistamme ja tapahtumistamme!