Paremman päivän puolesta – Workplace Experience Manager ratkoo arjen haasteita

Paremman päivän puolesta – Workplace Experience Manager ratkoo arjen haasteita

Workplace Experience Manager Hanna Pajusen työn merkitys löytyy auttamisesta. Hänen missionaan on tehdä työkavereiden päivästä parempi.

Hanna Pajunen toivottaa iloisesti tervetulleeksi Ultimes Business Gardenin seitsemänteen kerrokseen. Pajunen toimii Workplace Experience Managerina ISS:n toimitiloissa. Hänen tehtävänään on ajatella työntekijäkokemusta, joka rakentuu arjen hetkistä.

– Olen kerroksen kasvot ja human touch -kokemus. Sellainen tuki ja turva, Pajunen kuvailee.

Hänen ansiostaan ISS:läisten työpäivät sujuvat sutjakkaasti ja ongelmat tulevat ratkaistuiksi. Kollegoita Pajusella on jo Suomessa, ja ISS:llä uskotaan, että tälle työnkuvalle on jatkossa yhä enemmän kysyntää. Tarkoituksena on käyttää Ultimeksen ympäristöä eräänlaisena testilaboratoriona ja tutkia, millainen rooli Workplace Experience Managerilla on esimerkiksi työhyvinvoinnin ja viihtyisyyden lisäämisessä.

ISS:llä Pajunen on työskennellyt jo vuosikymmenen. Aikaisemmin hän toimi asiakaspalvelutehtävissä asiakkaan tiloissa. Reilu vuosi sitten Pajunen sai lapsen ja jäi vuoden mittaiselle äitiysvapaalle. Töihin palattuaan, hän siirtyi asiakkaalta auttamaan ISS:läisiä.

– Täällä tilanne on siinä mielessä hieman toisenlainen, että työkaverini ovat samalla asiakkaitani.

“Pidän langat käsissäni”

Workplace Experience Managerin työ vaatii priorisointitaitoja ja kokonaisuuden ymmärtämistä.

– Minun täytyy huomioida koko kerros kokonaisuutena, en voi kulkea läpät silmillä, Pajunen nauraa.

Kerroksessa työskentelee yli 200 ihmistä, joten kerrosemännällä riittää hommaa – ja tutustumista.

– Aloitin täällä vasta nelisen kuukautta sitten, joten en vielä tunne ihan kaikkia. Mutta tutustun ihmisiin todella nopeasti. Edellisessä työpaikassani tunsin kaikkien nimet ja tiesin heidän harrastuksensa.

Tähän Pajunen tähtää myös nykyisessä työympäristössään, Ultimeksen 7. kerroksessa. Ihmistuntemuksesta on hyötyä tässä työnkuvassa.

– Kun ihmiset tutustuvat minuun, he alkavat luottaa minuun ja uskaltavat pyytää apua ja antaa vastuuta. Kaikille eivät sovi samanlaiset toimintatavat. Tässä työssä täytyy ymmärtää erilaisia ihmisiä ja lähestyä heitä heille sopivalla tavalla.

Pajusen ihmisläheinen ja palvelualtis asenne on omiaan asiakaspalvelutyötä tekevälle Workplace Experience Managerille.

– Tämä työ on minulle luontevaa, saan olla oma itseni ja lähellä ihmisiä.


“Yritän tehdä toisen päivästä erityisen”

Uransa aikana Pajunen on saanut hyvää palautetta avuliaisuudesta ja ratkaisukeskeisyydestä. Edellisessä työpaikassaan hän keräsi monta vuoden työntekijä -mainintaa ja on hänellä vyön alla kuukauden Omena-voittokin. ISS:n Omena-ohjelmalla rakennetaan asiakaskeskeistä palvelukulttuuria palkitsemalla osaajia, jotka ovat oivaltaneet työnsä merkityksen ja sen vaikutuksen asiakkaan toimintaan.

Viimeisin onnistumisen tunne Pajuselle tuli eilen.

– Työkaverini oli kiinni tärkeässä puhelintapaamisessa, mutta tarvitsi nopeasti välipalaa, sillä hänen energiatasonsa alkoivat olla todella matalalla. Kipaisin hakemaan hänelle sämpylän alakerran kahviosta, sillä hän ei itse voinut poistua neuvotteluhuoneesta, Pajunen selostaa.

Juuri tällaisten arjen pelastusten tuottaminen on työn suola Pajuselle.

– Nämä ovat pieniä arkisia asioita, mutta niillä on suuri merkitys. Yritän aina tehdä toisen päivästä erityisen ja saada hänelle paremman mielen.

Toistaiseksi vastaan ei ole tullut ongelmaa, jota Pajunen ei olisi kyennyt ratkaisemaan. Haastavissa tilanteissa Pajusen työkokemuksesta on hyötyä ja tukena ovat myös työkaverit.

– Jos en tiedä jotain asiaa, voin aina kysyä apua. Muiden tuella pysty aina ratkaisemaan tilanteen. Olen osa palvelutiimiä, ja autamme kaikki toinen toisiamme.


“Olen valmis haasteisiin”

Pajusen työpäivät alkavat jo seitsemältä. Hän haluaa aloittaa päivänsä varhain, jotta pääsee aikaisin iltapäivällä hakemaan pientä tytärtään päiväkodista.

– Onneksi tyttäreni on sosiaalinen ja eläväinen tapaus, joka viihtyy päiväkodissa. Se on helpottanut töihin paluuta.

Töiden jälkeen Pajunen urheilee ja viettää aikaa tyttärensä ja miehensä kanssa. Lapsiarjen ja työnteon rinnalle mahtuu myös irtiottoja. Matkustelu ja mökkiviikonloput tuovat kaivattua vaihtelua arkeen. Viimeksi Pajunen lomaili Karibian risteilyllä.

– Mieheni järjesti risteilyn minulle yllätykseksi äitiysloman päätteeksi!

Seuraavaksi he aikovat matkustaa Espanjaan tapaamaan Pajusen kaveria, toista ISS:läistä. Muitakin matkoja on suunnitteilla.

– Painan duunia, jotta voisin viedä mieheni Bora Boralle jokin päivä, Pajunen unelmoi.

Tulevaisuuden haaveissa siintää myös urakehitys ja uudet haasteet.

– Haluaisin jonain päivänä olla asiakaspalveluvastaava ja tiiminvetäjä.