Onko hyötyliikunta osa arkeasi? Kerro, miten kevät vaikuttaa sinun liikuntatottumuksiisi!

Onko hyötyliikunta osa arkeasi? Kerro, miten kevät vaikuttaa sinun liikuntatottumuksiisi!

Hyöty- eli arkiliikunta on liikuntaa, jota harjoitetaan jonkin muun tekemisen ohella. Portaiden valitseminen hissin sijaan, työmatkan taittaminen pyörällä tai kävellen, siivoaminen, nurmikon leikkuu ja puutarhanhoito ovat esimerkkejä tehokkaasta hyötyliikunnasta. Mitä enemmän arjessa liikkuu, sen varmemmin pysyy terveenä.

Hyötyliikunnan terveysvaikutukset ovat todistetusti hyvät, sillä sekä mieli että keho kiittävät päästessään liikkumaan. Liikkeellelähtö vilkastuttaa aineenvaihduntaa ensi hetkestä alkaen. Pääasia on, ettei istu koko päivää liikkumatta. Jo pelkällä kävelyllä voidaan saavuttaa merkittäviä vaikutuksia hyvinvointiin.

Kävely on loistava tapa ylläpitää terveyttä ja jopa kohentaa kuntoa, jos rääkkitreenit eivät tunnu omalta jutulta. Kävellä pitää kuitenkin joka päivä edes vähän, jotta kävelyn pitkäaikaisemmat hyödyt alkavat näkymään ja tuntumaan. Hyötyjä voi nähdä muun muassa sokeri-ja rasva-aineenvaihdunnan vilkastumisena, verenpaineen ja leposykkeen laskuna, kolesteroliarvojen sekä stressinhallinnan paranemisena. Myös kävelytahdilla on vaikutusta saavutettaviin hyötyihin, mutta jo rauhallinenkin kävely tekee hyvää. Kävely toimii myös hyvänä palauttavana treeninä rankemman suorituksen jälkeen.

Toisin kuin monet muut urheilulajit, kävely on myös ilmaista, eikä vaadi erityisiä välineitä ja sitä voi harrastaa missä ja milloin vain. Käveleminen ei myöskään katso ikää tai kuntotasoa, joten se sopii kaikille.

Kevään saapuminen tuo uusia mahdollisuuksia hyötyliikuntaan ja haluamme kuulla, miten otat siitä ilon irti! Oletko jo kaivanut lenkkikengät esiin tai tehnyt pyörälle keväthuollon? Hyödynnätkö työ- ja kauppamatkasi liikkumiseen?

Vastaa alla olevaan lyhyeen kyselyyn ja kerro, miten kevät vaikuttaa liikuntatottumuksiisi.

Arvomme vastaajien kesken kolme kappaletta kahden leffalipun paketteja, koska myös mielenvirkistys on tärkeää ja elokuvareissuunkin voi yhdistää kävelyn! Jätäthän yhteystietosi kyselylomakkeen kautta, mikäli haluat osallistua arvontaan.

Kerromme vastauksianne kootusti vapun jälkeen!