Omena-voiton salaisuus: lähtemätön vaikutus asiakkaaseen

Alkuvuosi on ISS:llä aina juhlahumun aikaa, kun ammattilaistemme upeita saavutuksia palkitaan. Poikkeusaikana gaala vaihtui juhlalliseksi brunssiksi ja ISS:läiset kokoontuivat yhteen etäsovellusten kautta ympäri Suomen. Tällä kertaa palkinnon pokkasi tehokas tiimi Kiinteistön ylläpitopalvelut -liiketoimintayksiköstä (KYP).

– Finaalissa oli kovatasoista porukkaa. En olisi arvannut, että päihitämme huippusiivoojamme ja -moniosaajamme, mutta toimivalla tiimityöllä tuntui tällä kertaa olevan suuri painoarvo, sanoo yksi voittajista, projektipäällikkö Kari Ritvanen.

Kari sekä kollegansa Petter Sjöholm ja Mauri Yliselä tekivät lähtemättömän vaikutuksen asiakkaaseen hoidettuaan yllättävän jäähdytysjärjestelmän muutostyön upeasti maaliin yhden viikonlopun aikana. Asiakkaan serveritilat olivat vaarassa ylikuumentua, mistä olisi seurannut mittavat taloudelliset vahingot.

– Perjantaina puoliltapäivin tuli tieto, että olisi tällainen tapaus hoidettavana. Paikan päällä illansuussa selvisi tilanteen vakavuus ja että meitä tarvitaankin koko viikonlopun ajaksi pelastamaan tilannetta, Mauri muistelee.

– Asiakkaan antaman palautteen perusteella meidän saavutuksemme näytti kolahtaneen positiivisesti, vaikka itsestä tuntuu, että tässä hoidetaan vain jokapäiväisiä tehtäviä. Tuona kyseisenä viikonloppuna asiakas tajusi tilanteen riskit ja vakavuuden, ja onnistumisemme teki vaikutuksen, Kari jatkaa.

Kyseinen asiakas on kolmikolle tuttu usean vuoden ajalta. Asiakkaan arvostus ammattilaisiamme kohtaan näkyi myös muutama vuosi sitten kilpailutustilanteessa. ISS haluttiin jatkossakin hoitamaan nimenomaan laitteiden ylläpitoa, vuosihuoltoja ja huoltopäivystystä tässä kohteessa.

– Olemme olleet rakentamassa tätä kohdetta, joten osaamme tunnistaa riskit ja ennakoida ajoissa mahdolliset vikatilanteet. Tiedän tarkkaan, missä mikäkin lämpöputki kulkee, sanoo Mauri, joka on työskennellyt samassa kohteessa pian neljä vuotta.

Kuvassa kaikki Omena-finalistit: Kari Ritvanen, Mauri Yliselä, Petter Sjöholm, Kristine Tamm, Tiina Auranen, Taru Rastas ja Tuulia Fox.

Luottamusta ja onnistumisen iloa

Kaikki kolme viihtyvät hyvin ISS:llä ja kiittävät sitä, miten työntekijöistä pidetään huolta.

– Esimerkiksi koulutuksia on todella hyvin tarjolla. Ohjelmointi- ja automaatiopuolella on kouluttauduttava säännöllisesti, oikeastaan aina kun käyttöön otetaan uusia järjestelmiä, Petter sanoo.

Kymmenen vuotta ISS:llä ollut Petter kiittelee myös sitä, miten työntekijöihin luotetaan.

– Saan aika vapaasti suunnitella työni, eikä kukaan kysele koko ajan perään, että onko homma nyt varmasti hoidettu. Pidän itse eniten vikakeikoista. Siitä saa todellista onnistumisen iloa, kun pääsee paikan päälle ratkaisemaan ongelman kuntoon ja saa asiakkaan tyytyväiseksi, Petter kertoo.

– Minulle työssä mukavinta on hyvä porukka, se motivoi kaikkein eniten. Ei ole mitään syytä katsoa muualle, sanoo Mauri, jolla on takana jo 7 vuotta ISS:läisenä.

Kari on ISS:llä jo toista kertaa. Oltuaan välillä muualla töissä hän sai entiseltä esimieheltään kutsun takaisin ISS:lle, kun projektiin haluttiin juuri tietynlaisia henkilöitä. Nyt kuulostaa, että Kari on unelmahommassa:

– Joka päivä on sopivasti erilainen, saa ratkoa mukavia haasteita, ja ympärillä on luotettavia loistokavereita. Ja asiakkaan eteen tehdään kaikki, mitä voidaan – oli kellonaika mikä tahansa.

Katso tunnelmavideo kaikkien Omena-finalistien palkitsemisesta ja voittajan valinnasta:

ISS:n Omena-ohjelman tarkoitus on rakentaa asiakaskeskeisempää kulttuuria ja löytää henkilöitä, jotka ymmärtävät asiakkaan tarpeen ja sen, miten omalla työllä voi edistää tarpeen täyttämistä.