”Oli hyvä päätös hakea tänne” – kesätyöntekijämme kertovat, millaista on viettää kesä ISS:llä

”Oli hyvä päätös hakea tänne” – kesätyöntekijämme kertovat, millaista on viettää kesä ISS:llä

ISS:llä työskentelee tänä vuonna noin 800 kesätyöntekijää. Kysyimme kolmelta jo aloittaneelta kesätyöntekijältämme, millaisia heidän työpäivänsä ovat.

Kesätyöt ovat monelle nuorelle merkittävä etappi oman urapolun rakentamisessa. Ne antavat arvokasta kokemusta työelämästä, tarjoavat käytännön tietoa monista erilaisista työ- ja koulutusvaihtoehdoista sekä ovat mainio tapa ansaita omaa rahaa. Työantajille hyvin järjestetty kesätyökokemus on loistava mahdollisuus luoda vaikutus potentiaalisiin työntekijöihin sekä kantaa yhteiskuntavastuunsa nuorten työllistäjänä.

Vastuulliseen työnantajuuteen kuuluu työntekijöiden perehdyttäminen, eivätkä kesätyöntekijät tee tässä poikkeusta. Jokaisen ISS:läisen velvollisuus onkin toimia esimerkkinä uusille työntekijöillemme sekä taata heille positiivinen kesätyökokemus. Monelle kesätyöntekijällemme kyseessä voi olla ensikosketus työelämään¬ – osalle jopa ensimmäinen askel matkalla kohti pysyvää ISS:läisyyttä. ISS on nyt yhdeksättä vuotta peräkkäin myös mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa.

Millaista oikein on olla kesätöissä ISS:llä? Mikä tekee meistä kesätyöntekijöidemme silmissä vuodesta toiseen houkuttelevan työpaikan? Parhaiten tähän osaavat vastata, ketkäs muutkaan, kuin omat kesätyöntekijämme:

Saara Siik, siivooja:

”Aloitin kesätyöt ISS:llä toukokuun puolivälissä ja sopimukseni jatkuu elokuun loppuun asti. Teen siivoustyötä ja olen siivonnut tähän asti aika paljon luokkahuoneita. Tuuraan kesän aikana vakituisia työntekijöitä heidän lomaillessaan ja olen ollut toistaiseksi heidän perehdytettävänään.

Työt ovat alkaneet mainiosti, porukka on ottanut minut todella hyvin vastaan. Vierelläni on koko ajan ollut joku auttamassa ja kysymässä, että meneehän kaikki hyvin tai onko jotain jäänyt epäselväksi. Olen päässyt reippaasti tekemään itse töitä sen sijaan, että olisin joutunut vain seisoskelemaan paikallani. Se on ollut tosi tärkeä juttu omaa osaamista ajatellen.

Oli hyvä päätös hakea tänne. Osallistuin kesätyönhakijoille järjestettyyn tilaisuuteen, joka oli mielenkiintoinen ja minulla oli mahdollisuus vaikuttaa siihen, millaista työtä haluaisin tehdä. Täällä pystyy aidosti kertomaan mielipiteensä – pidimme hiljattain työpaikallamme esimerkiksi palaverin, jonka yhteydessä työntekijöillä oli mahdollisuus sanoa, mikäli esimerkiksi työturvallisuudessa on jotain kehitettävää. Töissä ei tarvitse murehtia jäävänsä yksin.”

Ville Salakari, kiinteistönhoitaja:

”Tämä on jo viides kesäni ISS:llä. Tällä kertaa olen päässyt hieman erilaisiin tehtäviin kuin aikaisemmin – työskentelen ensimmäisen kuukauden ajan tuuraajana sisähuoltotehtävissä asuntokohteissa. Loppukesäksi palaan aiemmilta kesiltä tuttuihin ulkotöihin huolehtimaan pihojen siisteydestä.

Olen työskennellyt vuosien aikana useammassa ISS:n pääkaupunkiseudun toimipisteessä ja ilmapiiri on ollut joka paikassa erinomainen. Jos jotain asiaa ei osaa, niin apua saa aina kysymällä. Muutamassa viikossa olen ehtinyt oppia jälleen todella paljon uutta. Toivottavasti myös loppukesän aikana tulee paljon erilaisia työtehtäviä, jotta työ pysyy mahdollisimman mielenkiintoisena. Vaikka työ onkin pitkälti huoltotyötä, pidän siitä, että saan olla paljon tekemisissä ihmisten kanssa.

Työskentely isossa organisaatiossa on ollut mielekästä: resurssit ja työvälineet ovat viimeisen päälle kunnossa. Lisäksi työturvallisuudesta pidetään huolta erilaisilla koulutuksilla, eikä välineitä vain anneta käteen ja sanota, että ”tee itse”. Työn turvallisuudesta ei tarvitse stressata, koska työhön myös oikeasti opastetaan ja perehdytetään.”

Tea Aikioniemi, monipalvelutyöntekijä:

”Olen työskennellyt toukokuun alusta asti pääkonttorikohteen postituksessa monipalvelutyöntekijänä. Siirryn elokuussa asiakaspalvelutehtäviin catering-puolelle, jossa työskentelen vuoden loppuun saakka. Hain alun perin töihin catering-tehtäviin, mutta koska ne alkavat vasta kesän jälkeen, järjestyi minulle kesätyömahdollisuus postitustehtävistä. Asiat etenivät kannaltani todella nopeasti ja sujuvasti.

Töissä on ollut todella hyvä vastaanotto – meillä on mahtava tiimi, joka auttaa ja tukee toisiaan. Lisäksi yhteistyö muiden samassa kohteessa työskentelevien tiimien kanssa on saumatonta ja kokonaisuus toimii loistavasti. Pidän siitä, että työporukkamme on niin iloista ja pystymme omalle hymyllämme piristämään myös asiakkaamme päivää. Olen saanut työkavereiltani sekä esimieheltäni hyvää palautetta työstäni, mikä on lisännyt työmotivaatiotani entisestään.

ISS:n toiminnassa näkyy, että se arvostaa työntekijöitään. Turvallisuushavaintojen tekeminen opetettiin minulle jo heti ensimmäisinä päivinä ja työturvallisuudesta on tehty tapa. Itsensä kehittäminen sekä urallaan eteneminen ISS:llä on mahdollista, ja täällä on paljon erilaisia työmahdollisuuksia kokeiltavaksi. Toivonkin, että pystyisin työskentelemään ISS:llä myös jatkossa. ”

Kuluuko kesä duunISSa? Jaa meille parhaat työturvallisuus- ja -hyvinvointivinkkisi – voit voittaa polkupyörän! Lue lisää > >

”ISS on monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka ja kokemus työelämästä. Vuonna 2018 tarjosimme kesätyöpaikan yli 700 nuorelle. Monet työntekijät työllistyivät kesän jälkeen ISS:lle vakituiseen työsuhteeseen ja monet jatkoivat työskentelyä joustavasti opintojen ohella. Lue lisää yritysvastuuraportistamme.”