Näin vähennämme muovin käyttöä – 3 + 2 keinoa

Näin vähennämme muovin käyttöä – 3 + 2 keinoa

Tähtäämme ISS:llä muovin käytön vähentämiseen omissa toimipisteissämme ja autamme asiakkaitamme tunnistamaan muovisyöpöt heidän työpaikoillaan.

Muun muassa näillä aloitteilla ja keinoilla me vähennämme muovin kulutusta.

1. Kemikaalivapaa siivousmenetelmä

Kansainvälisesti sadoissa kohteissamme on käytössä kemikaaliton siivousmenetelmä. Menetelmässä puhdistusaineet korvataan ultrapuhtaalla vedellä, joka on pelkästään puhdistettua vesijohtovettä ja happea. Paitsi, että menetelmä keventää kemikaalikuormaa, se vaikuttaa myös muovijätteen määrään; kun puhdistusainepullojen määrä pienenee, myös niistä syntyvän muovijätteen määrä vähenee.

2. Keskitetyt kierrätyspisteet

Siivouspalveluissamme noudatetaan toimintamallia, joka kannustaa asiakasyrityksiä luopumaan työpisteroskakoreista. Keskitetyt kierrätyspisteet vähentävät muovisten roskapussien käyttöä merkittävästi.

3. Ohuemmat muovipussit

Sen lisäksi, että pyrimme vähentämään muovisten roskapussien määrää, olemme ottaneet käyttöön ohuemmat muovipussit. Näin muovipussien aiheuttama hiilijalanjälki jää vieläkin pienemmäksi.

Ota haltuun vielä nämä 2 vinkkiä, joiden avulla voit vähentää omaa muovinkulutustasi.

4. Tarkkaile muovinkulutustasi

Kuinka paljon muovia kulutat viikossa? Omien kulutustottumusten tiedostaminen on ensimmäinen askel kohti muutosta. Tarkkailemalla omaa kulutustasi voit myös tunnistaa ne sudenkuopat, joissa kulutusta on mahdollista vähentää.

5. Näytä esimerkkiä

Suurin muutos lähtee meistä itsestämme ja omista tavoistamme toimia. Kun osoitat muille, että muovittomuus on helppoa, rohkaiset heitä samaan.

Lähde: https://servicefutures.com/earth-day-approaching-6-handy-tips-reduce-use-plastics/