Mitä kuuluu kesäkirjastoosi? Jaa lukuvinkkisi ja voita leffaliput!

Mitä kuuluu kesäkirjastoosi? Jaa lukuvinkkisi ja voita leffaliput!

#kesäduunISSa-kampanja muistuttaa työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden merkityksestä. Yksi hyvinvointia lisäävä harrastus on tutkitusti lukeminen.

Olemme kevään aikana kysyneet ISS:läisiltä esimerkiksi työturvallisuuden huomioimisesta sekä hyötyliikunnan roolista arjessa. Nyt nostetaan esiin uudenlainen näkökulma: lukeminen. Lukuharrastuksesta ja hyvästä lukutaidosta on tutkitusti hyötyä hyvinvointimme ja myös työelämässä menestymisen kannalta.

Lukukeskuksen tehtävä on puolustaa kaikkien tasa-arvoista oikeutta lukemiseen ja lukutaitoon. Keskus on tehnyt paljon lukemiseen ja sen hyötyihin liittyviä selvityksiä ja kiteyttänyt lukemisen hyvät vaikutukset tähän kymmenen kohdan listaan:

1. Hyvä lukutaito ehkäisee syrjäytymistä
2. Hyvä lukutaito helpottaa kaikkea oppimista
3. Hyvä lukutaito auttaa ymmärtämään ja jäsentämään tietoa
4. Hyvä lukutaito antaa avaimet työelämässä menestymiseen
5. Hyvän lukutaidon saa vain lukemalla
6. Lukeminen kasvattaa sanavarastoa
7. Lukeminen lisää luovaa ajattelukykyä
8. Lukeminen vahvistaa empaattisuutta
9. Lukeminen lievittää stressiä
10. Lukeminen pidentää eliniän odotetta 2 vuotta

Mitä sinä luet kesällä itseksesi riippumatossa tai nojatuolissa, tai ääneen lapsellesi? Ahmitko mieluiten kotimaista kaunokirjallisuutta, kesämökin peräkammarista löytyviä vanhoja dekkareita, ammattikirjallisuutta, sarjakuvia, vai jotain ihan muuta? Jaa parhaat lukuvinkkisi meille kaikille täyttämällä alla oleva kyselylomake keskiviikkoon 26.6. mennessä.

Arvomme vastaajien kesken kolme kappaletta kahden hengen leffalippupaketteja, sillä onhan monesta kirjasta tehty myös onnistunut valkokangasversio. Koostamme vinkeistä listan ja julkaisemme vielä ennen kiireisimmän lomakauden alkua.