Siirry suoraan sisältöön

Suomessa on monia oppilaitoksia, joissa voi opiskella useampaa ISS:n toimialaa. Ja ISS:llä on lukuisia tiimejä, joilla on tarjota opiskelijoille työssäoppimispaikkoja. Opiskelijarekrytoinnin keskittämisestä ISS:n rekrytointiyksikköön hyötyvät sekä ISS että oppilaitokset.

Keskitetyn mallin tavoitteena on kerätä ISS:n rekrytointitiimin käyttöön tiedot eri yksiköiden ja palvelualueiden tarjoamista työssäoppimispaikoista.

– Näin saadaan vapautettua esimiesten aikaa rekrytointikuvion koordinoinnista, ja kuitenkin heidän yksiköihinsä voidaan taata tasaisesti opiskelijoita, sanoo rekrytointipäällikkö Johanna Tanskanen.

– Kuluneen syksyn työssäoppimismahdollisuudet kartoitettiin hyvissä ajoin kesän aikana. Avoimet paikat listattiin ja vietiin oppilaitoksiin, joissa haut laitettiin auki. Esimerkiksi tamperelaisista oppilaitoksista on saatu rekrytoitua syksyn aikana 14 opiskelijaa ISS:n eri kohteisiin.

Toimivaa yhteistyötä Tampereella

Tampereella oppilaitosyhteistyötä tehdään Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) ja Tredun kanssa, joissa rekrytointikonsultti Riikka Kannisto on käynyt kertomassa opiskelijaryhmille ISS:stä.

– Olemme myös järjestäneet KYPin kanssa oppilaitosten auditorioissa tapahtumia, joihin on kutsuttu eri alojen opiskelijoita. Opettajat ovat olleet järjestelyissä aktiivisesti mukana. Lisäksi ISS on osallistunut oppilaitosten omiin rekrytointitapahtumiin, esimerkiksi lokakuussa oli TAKKin Loistoduuni-päivä, kertoo Riikka yhteistyöstä.

Sen lisäksi että avoimista työssäoppimispaikoista ilmoitetaan oppilaitoksissa, ISS:n nettisivuille avataan yksi yhteinen opiskelijahaku. Näin hakemukset päätyvät keskitetysti rekrytointitiimin käsittelyyn.

– Osa esimiehistä on edelleen suoraan kouluihin yhteydessä työssäoppijoiden etsimiseksi, eli kaikki paikat eivät tule meidän tietoomme ja hakemuksia tulee myös keskitetyn haun ulkopuolelta. Kannustamme kuitenkin kaikkia esimiehiä ilmoittamaan meille toiveistaan, jotta saamme helpotettua heidän urakkaansa, Riikka painottaa.

On myös tärkeää, että esimiehet lähtisivät oppilaitoksiin kertomaan ammateista ja avoimista työssäoppimispaikoista.

– Kävin alkusyksystä Tredussa yhdessä Nokian Renkaiden palvelupäällikkö Katja Saarisen kanssa puhumassa ISS:n ravintolapalveluiden tarjoamista mahdollisuuksista. Tredun ravitsemusalan opiskelijoita onkin ollut nyt mukavasti syksyn aikana Nokian Renkaiden ravintolassa työssä tapahtuvaa oppimista suorittamassa.

Työpaikalla oppii monipuolisesti

Yksi Nokian Renkailla työskentelevistä ravintola-alan opiskelijoista on 29-vuotias Ikhlas Marzug. Somaliasta neljä vuotta sitten Suomeen muuttanut Ikhlas opiskelee Tredussa catering-alan perustutkintoa. Opintoihin kuuluu kaksi työssä tapahtuvaa oppimisjaksoa.

– Opettajani ehdotti minulle tätä paikkaa, ja olen ollut todella tyytyväinen. Saan tehdä monipuolisesti kaikenlaisia töitä: pilkon salaatteja, tiskaan sekä autan salissa ja keittiössä, kertoo Ikhlas, jonka jatkosuunnitelmatkin tuntuvat olevan selvät:

– Olen kotiutunut hyvin Suomeen, joten haluan asua täällä jatkossakin, opiskella lisää ja saada pysyvän työpaikan.

Ikhlasin esimiehenä toimiva Katja Saarinen kiittelee toimivaa opiskelijarekrytointia.

– Todella hyvin on lähtenyt liikkeelle yhteistyö rekrytointitiimin, oppilaitosten ja meidän työssäoppimispaikkoja tarjoavien välillä. Yhteistyötä oppilaitosten kanssa on syvennettävä entisestään, sillä meillä on jatkuvasti tarvetta osaaville tekijöille ja taitaville työssäoppijoille.

Teksti: Kaisa-Leena Laine

ISS TÖISSÄ UUTISKIRJE
email-dark_58px

Tilaa uutiskirjeemme

Koostamme uusimmista artikkeleistamme, oppaistamme ja muista kiinnostavista sisällöistä uutiskirjeen kvartaaleittain. Tilaamalla uutiskirjeemme saat myös tietoa kampanjoistamme ja tapahtumistamme!