Siirry suoraan sisältöön
Joulukalenteri, luukku 3: Jeevanin kana-briyani

Mausteinen kana-briyani kuuluu juhlapäivän ruokapöytään monessa Aasian maassa. Perinneruoan meille esittelee ISS:llä grillimestarina työskentelevä Jeevan.

Grillimestari Jeevan on viihtynyt ISS:n lounasravintolan työntekijänä kuusi vuotta. Mukavat asiakkaat ja kiva työporukka motivoivat Jeevania tekemään työnsä hyvin. Hyväntuulisessa työilmapiirissä päivät kuluvat kuin siivillä.

Jeevan pitää ruuanlaitosta ja suunnittelee mielellään uusia reseptejä. Yksi hänen kehittämistään annoksista on Caesar Burger. Suuren suosion saavuttanut annos myydään usein loppuun.

Juhlaruokien klassikko

Joulun Jeevan viettää kotona perheensä kanssa. Perheeseen kuuluu vaimon lisäksi pieni lapsi. Yhdessäolon lisäksi joulussa tärkeää on hyvä ruoka ja juoma. Lapsiperheen jouluun kuuluvat tietysti myös lahjat. Jeevan muistaa myös kavereitaan pienillä lahjoilla.

Intiassa syntynyt Jeevan haluaa tuoda suomalaiseen joulupöytään uusia makuja ja jakaa meille aasialaisen klassikkoreseptin. Kana-briyania on helppo valmistaa suurellekin porukalle, minkä vuoksi se on oiva tarjoiltava juhlissa. Aasiassa tätä juhlapöydän herkkua on tarjolla etenkin joulun alla. Jeevan aikoo tulevaisuudessa opettaa omalle lapselleenkin tämän perheessä sukupolvelta toiselle kulkeneen reseptin.

Reseptiä voi hyvin muokata omaan makuun ja ruokavalioon sopivaksi. Pääraaka-aineen voi vaihtaa halutessaan lihaan tai valmistaa keveän kasvisvaihtoehdon.

Kana-briyani

4 hlölle

600 g broilerin luutonta paistileikettä

2 sipulia

2 vihreää chiliä

1 pihvitomaatti

¼ ruukkua tuoretta korianteria

½ ruukkua tuoretta minttua

1 valkosipulin kynsi

1 pieni tuore inkivääri

3 tl suola

4 kuivattua neilikkaa

2 kardemumman siementä

1 lyhyt kanelitanko

1 laakerinlehti

4 dl turkkilaista jogurttia

3 dl basmatiriisiä

Leikkaa broilerin paistileikkeet neljään osaan. Hienonna chili, inkivääri, valkosipuli ja korianteri. Kuori ja lohko sipulit. Sekoita kulhossa broileri, chili, inkivääri, sipulit ja korianteri sekä 2 dl jogurttia. Anna maustua jääkaapissa kaksi tuntia.

Kaada broileri-jogurttiseos wokkipannuun tai kattilaan. Kypsennä varovasti noin 15 minuutin ajan.

Lisää kiehuvaan veteen laakerinlehti, neilikat, kardemummansiemenet ja kanelitanko. Keitä riisi kypsäksi.

Nosta wokkipannuun broileripalojen päälle kypsä riisi. Lisää päälle 2 dl jogurttia ja mausta suolalla. Kuumenna ja sekoita kevyesti.

Joulun alla esittelemme viikoittain yhden ravintolapalveluidemme työntekijän, joka jakaa joulun suosikkireseptinsä. Luvassa modernisoituja klassikoita ja makuja maailmalta.

Joulukalenterin luukku 1
Joulukalenterin luukku 2

ISS TÖISSÄ UUTISKIRJE
email-dark_58px

Tilaa uutiskirjeemme

Koostamme uusimmista artikkeleistamme, oppaistamme ja muista kiinnostavista sisällöistä uutiskirjeen kvartaaleittain. Tilaamalla uutiskirjeemme saat myös tietoa kampanjoistamme ja tapahtumistamme!