Joulukalenteri, luukku 2: Lazaron jouluinen sangria

Joulukalenteri, luukku 2: Lazaron jouluinen sangria

Mausteinen sangria korvaa glögin joulujuhlien alkumaljana. Sangrian resepti on kulkenut ISS:llä vuoropäällikönä työskentelevän Lazaron perheessä sukupolvelta toiselle.

Lazaro työskentelee vuoropäällikkönä Ultimes Business Gardenin lounasravintolassa Helsingin Pitäjänmäessä. Vaikka hän on ollut ISS:n palveluksessa vasta alle vuoden, työporukka on ehtinyt muodostua todella läheiseksi. Lazaro rakastaa ruoanlaittoa ja asiakaspalvelua. Parasta työssä on käsillä tekeminen ja se, että näkee työnsä jäljen ja positiivisen vaikutuksen heti. Tyytyväinen asiakas on merkki onnistumisesta.

Sukupolvia yhdistävä sangria

Joulu merkitsee Lazarolle rauhoittumista ja kuluneen vuoden tapahtumien summaamista. Hän muistelee vuoden aikana kokemiaan iloja ja suruja ja tunnelmoi. Joululomalla Lazaro pyrkii mahdollisuuksien mukaan matkustamaan eri puolilla maailmaa asuvien perheenjäsentensä luo, sillä tärkeää on tietysti myös perheen yhdessäolo.

Kuubassa kasvanut Lazaro ei ole suomalaisten jouluruokien suurin fani. Lanttulaatikkoa ja kinkkua hän kyllä mielellään maistelee, mutta muuten hänen mieleensä ovat mausteisemmat ruoat.

Perinteisen espanjalaisen sangrian reseptin Lazaro on oppinut isoäidiltään. Juomalla onkin tärkeä asema Lazaron lapsuuden muistoissa. Kun Lazaro valmistaa sangriaa, hänelle tulee kodikas ja nostalginen olo. Pimeinä talvi-iltoina hän nauttii juomaa ja rauhoittuu kotonaan musiikkia kuunnelleen. Toisinaan hän kutsuu ystäviään viettämään iltaa ja tarjoaa sangriaa tapaksien parina.

Lazaro tuunasi isoäitinsä perinnereseptin jouluisilla mausteilla. Voit koristella juoman paahdetuilla kaneliomenan siivuilla ja karamellisoidun appelsiinin lohkoilla. Alkoholittomana sangria sopii koko perheelle.

Jouluinen sangria

1 teepussi marjateetä

1 appelsiini

1 lime

1 sitruuna

2 tähtianista

1 kanelitanko

1 tl neilikkaa

5 dl punaviiniä

2,5 dl Spriteä

1,5 dl soodavettä

1 omena

2 rkl sokeria

ripaus suolaa

Kiehauta 1 dl vettä. Lisää joukkoon puolikkaan appelsiinin, puolikkaan limen ja puolikkaan sitruunan mehu, tähtianikset, kanelitanko ja neilikka. Lisää teepussi ja anna hautua 5 minuuttia. Laita seos kylmään jäähtymään.

Laita kulhoon punaviini, Sprite, soodavesi, kuutioiksi leikattu omena, sokeri ja suola. Sekoita hyvin, kunnes sokeri on sulanut. Kaada joukkoon aikaisemmin tekemäsi seos ja sekoita jälleen hyvin. Mausta oman maun mukaan.

Joulun alla esittelemme viikoittain yhden ravintolapalveluidemme työntekijän, joka jakaa joulun suosikkireseptinsä. Luvassa modernisoituja klassikoita ja makuja maailmalta.

Joulukalenterin luukku 1