ISS Palvelut mukana Pomo piilossa Suomi -ohjelmassa

ISS Palvelut mukana Pomo piilossa Suomi -ohjelmassa

ISS Palveluiden toimitusjohtaja Jukka Jäämaa ja neljä yrityksen työntekijää ovat mukana ensimmäistä kertaa Suomessa kuvatussa Pomo piilossa -ohjelmassa, joka starttaa Nelosella syyskuussa. Mandi, Tanja, Kai ja Sushan sanovat, että kokemus toi lisää motivaatiota ja osoitti, että yritysjohto arvostaa työntekijöitä. Toimitusjohtajalle arvokkain oppi oli asiakaskohtaamisissa.

Kansainvälisessä televisioformaatissa yritysjohtajat naamioituvat peitetarinan ja maskeerattujen kasvojen taakse ja ottavat selvää, minkälaista työntekijöiden arki todellisuudessa on. Jäämaa, salanimeltään työkokeilussa oleva Kalevi, tutustuu sarjan jaksossa kiinteistönhuollon, ravintolatyöntekijän, siivoojan ja turvatarkastajan/vartijan ammatteihin.

– Tapaan koko ajan paljon työntekijöitä ja olen tiennyt, että meillä on töissä hienoja ihmisiä. Se oli yksi tärkeä syy, miksi lähdin mukaan ohjelmaan. Halusin nostaa esiin niitä ammattilaisia, jotka pitävät monet yhteiskunnallemme tärkeät rattaat pyörimässä ja rakentaa sisäistä ylpeyttä tekemisestämme, Jäämaa sanoo.

– Suurin oppi liittyy asiakaspalveluun. Se, miten työntekijät opastivat minua asiakkaitten kohtaamiseen, vahvisti uskoani siitä että meistä todella tulee maailman paras palveluyritys.

"Taas aste lisää motivaatiota"

Kiinteistönhuoltoon häntä opasti ISS:n kiinteistön ylläpitopalveluiden kokenut palveluesimies Kai Viherkanto. Hänelle kokemuksesta jäi tyytyväinen olo ja positiivinen mieli.

– Osittain vielä yllättävältäkin tuntuu tämä yhtiön suoma mahdollisuus. Taas on tullut aste lisää motivaatiota. On hienoa, että toimitusjohtaja on halukas ja motivoitunut laittamaan itsensä likoon yhtiön ja työntekijöiden puolesta ja lähtee tutkimaan näin ison yhtiön eri toimialoja.

"Toimitusjohtaja arvostaa"

Siivooja Tanja Lehtinen on samoilla linjoilla:

– Taisin sattumalta ”Kalevillekin” sanoa kuvauksissa, että se on hieno asia, kun päättävissä asemissa olevat ihmiset käyvät tutustumassa työhön ja alaan, jota ei ehkä pidetä kovin hienona. Ohjelman idea on erittäin hyvä ja siihen osallistuminen osoittaa toimitusjohtajan arvostavan meitä työntekijöitä. Se on superpositiivista.

"Hienoa että ylin johto jalkautui"

Kahvilan vastaavana työskentelevä Sushan Shrestra oli niin vaikuttunut ”Kalevin” luontevuudesta kameran edessä, että ehti jo epäillä tätä näyttelijäksi. Totuus oli kuitenkin vielä parempi.

– Monet johtajat tekevät päätöksiä konsultoimatta meitä perustyöntekijöitä, vaikka me tapaamme asiakkaita päivittäin ja tiedämme esimerkiksi, mikä tuote myy parhaiten. Oli hienoa, että yhtiön ylin johto tuli katsomaan, miten asiat todella ovat ja toimivat, Sushan toteaa.

"Onpa Kalevi työllistynyt hyvään paikkaan"

Lentoasemalla ”Kalevia” opasti turvatarkastuksen ja vartioinnin tehtäviin Mandi Plith. Hänelle jäi hauskana kokemuksena mieleen niin sanottu loppuhaastattelu, jossa selvisi, ettei Kalevi olekaan työkokeilussa oleva työnhakija vaan toimitusjohtaja.

– Kun istuimme siinä Jukan kanssa vastatusten, katsoin ensin, että onpa tutunnäköinen. Sitten hoksasin, että tuohan on se Kalevi! Ajattelin, että onko hän nyt sitten työllistynyt hyvään paikkaan, kun olemus oli niin siistiytynyt: viikset ja parta oli ajettu ja siistit vaatteet päällä. Mutta heti kun Jukka avasi suunsa, tajusin, että kyllähän minä tiedän, kuka tämä oikeasti on.

Ohjelmassa mukana olleet työntekijät myös palkittiin hienosta asiakaspalveluasenteestaan ja työstään.

Pomo piilossa Suomi alkaa Nelosella keskiviikkona 7.9. klo 20.

Kuvat: Kirsi Lonka