ISS:n kemikaalirekisteri siirtyy digiaikaan

ISS:n kemikaalirekisteri siirtyy digiaikaan

Kemikaalien vaaraominaisuuksien tunteminen on kemikaaliturvallisuuden perusta. Kemikaaleista löytyy nyt entistä helpommin kaikki tarvittava tieto uuden sähköisen kemikaalirekisteri KemISSin myötä.

Vaarallisten kemikaalien osalta tärkein tietolähde on käyttöturvallisuustiedote. Se tarjoaa tietoa kemikaalin terveysriskeistä ja muista vaaraominaisuuksista sekä ohjeita kemikaalin turvalliseen käsittelyyn ja varastointiin. Vaarallisen kemikaalin tunnistaa kemikaalin etiketissä olevasta varoitusmerkistä.

ISS Palveluiden uusi sähköinen kemikaalirekisteri on nimeltään KemISS. Rekisteriin voi kirjautua tästä linkistä: https://app.instaaudit.com/. Palveluun pääsee myös LuurISSa-sovelluksesta ja intranetin Työkalut ja linkit -valikosta. Tunnukset saat LuurISSa-sovelluksesta, esimieheltäsi tai tekstiviestillä keskiviikkona 16.1.

KemISS-rekisteristä voi etsiä kemikaalia esimerkiksi kauppanimellä tai palvelun mukaan. Jokaisesta kemikaalista on luettavissa käyttöturvallisuustiedote sekä pikaohje, johon on tiivistetty tiedotteen tärkeimmät kohdat. Rekisteristä löytyvät myös kemikaalien etiketit, joita voi käyttää esimerkiksi kemikaalin varastopaikan merkintään.

Jos KemISS-luettelosta puuttuva vaarallinen kemikaali tai asiakkaan kemikaali on tilapäisesti käytössä, tulee käyttäjällä olla saatavilla painettu versio kyseisen kemikaalin käyttöturvallisuustiedotteesta tai pääsy asiakkaan sähköiseen kemikaalirekisteriin. Vaarallisia kemikaaleja, joista ei ole käyttöturvallisuustiedotetta, ei saa käyttää.

Katso ohjevideo KemISS-palvelun käytöstä: https://vimeo.com/310945469/25c867ea02

Lisää KemISS-kemikaalirekisterin käyttövinkkejä löydät ISS toimintakäsikirjasta.

Rekisterissä olevia kemikaaleja päivitetään tarpeen mukaan. Ota yhteyttä palvelusi KemISS-pääkäyttäjään tai työturvallisuustiimiin, kun havaitset rekisterissä puutteita.