ISS:läisten päivä toimitusjohtajan kintereillä

ISS:läisten päivä toimitusjohtajan kintereillä

Toimitusjohtajan tärkeimmät työkalut ovat puhelin ja suu, tuumasivat ISS Palveluiden toimitusjohtajan Jukka Jäämaan kanssa aamupäivän viettäneet ISS:läiset Kimmo Valkonen, Merja Laurinen ja Indolo Kayenge.

ISS Palveluiden johtajat viettävät vuosittain Company Day -päivän asiakkuuksissa tekemässä siivoojien, huoltomiesten, keittiöhenkilöstön ja vartijoiden työtehtäviä. Viime vuonna toimitusjohtaja Jukka Jäämaata isännöivät suuressa kokonaispalveluasiakkuudessa työskentelevät Kimmo Valkonen, Merja Laurinen ja Indolo Kayenge. Nyt vuorot vaihtuivat.

Kimmo, Merja ja Indolo saapuivat ISS Palveluiden uuteen päätoimipisteeseen, Ultimes Business Gardeniin aikaisin aamulla seuraamaan toimitusjohtajaa työssään. Vaiheikas aamupäivä päättyi yhteiseen lounaaseen. Toimitusjohtajan tiukkaan ohjelmaan kuului muun muassa uusien ISS:läisten perehdyttämistä ja liuta kokouksia.

Kysyimme päivän päätteeksi Kimmolta, Merjalta ja Indololta, miltä toimitusjohtajan arki vaikutti.

– Puhelin ja suu ovat selvästi toimitusjohtajan tärkeimmät työkalut, sanoo monipalvelutyöntekijänä kiinteistönhuollossa työskentelevä Kimmo ja jatkaa:

– Jukka ottaa hyvin muut ihmiset huomioon, kuuntelee paljon ja on sitoutunut työhönsä. Päivät näyttävät olevan hektisiä ja työ liikkuvaa, ehtimistä tilaisuudesta toiseen. Se tässä työssä on varmasti parastakin, että pääsee liikkumaan ja näkemään ihmisiä, pitämään yhteyksiä asiakkaisiin ja työntekijöihin. On oltava hyvä ihmisten kanssa, kyettävä ottamaan porukka haltuun.

Myös 42 vuotta postitustehtäviä hoitanut Merja painottaa toimitusjohtajan ihmisläheisyyden tehneen vaikutuksen.

Hyvän tiimin kanssa pärjää aina

– On etuoikeus olla täällä mukana. Toimitusjohtaja on hyvin innostunut työstään, pitää huolta koko yhtiöstä ja ryhtyy välittömästi toimenpiteisiin, jos tilanne niitä vaatii, Indolo sanoo.

Häneen teki vaikutuksen myös se, miten toimitusjohtaja paneutui viime vuonna keittiötöihin.

– En ole koskaan nähnyt pomon menevän tiskaamaan! Olin hänestä todella ylpeä. Teimme töitä tiiminä.

Myös Kimmo sanoo oman työnsä olevan tiimityötä, joka sujui toimitusjohtajaltakin hyvässä opastuksessa.

– Hän on suomalainen mies ja mökkeilijä, tekniset taidot kohdallaan, Kimmo toteaa nauraen.

Merjan vauhti oli viime vuonna toimitusjohtajan kanssa vähintään yhtä nopeaa kuin toimitusjohtajan pitämä vauhti tällä viikolla.

– Kiersimme ympäri taloa ja hyvin Jukka pysyi perässä. Vähän hän ihmetteli, miksi menemme koko ajan portaita. Mutta kun hissejä on vähänlaisesti ja samalla tulee tehtyä päivän lenkki.

Entä vaihtaisivatko Kimmo, Merja ja Indolo omat hommansa toimitusjohtajan töihin? Merja ja Indolo empivät, mutta Kimmolla on vastaus valmiina.

– Kyllä mielelläni, kun on hyvät alaiset ja hyvä tiimi ympärillä, tässäkin ammatissa pärjää.