ISS:läisten kesä kuluu dekkareiden parissa

ISS:läisten kesä kuluu dekkareiden parissa

Kysyimme viime viikolla teiltä töISSä-digilehden lukijoilta, minkä verran ja minkälaisia kirjoja luette. Lukeminen on nimittäin yksi tutkitusti hyvinvointia lisäävä harrastus, ja hyvinvointi on työturvallisuuden ohella #kesäduunISSa-kampanjamme keskiössä. Kiitos kaikille vastanneille monipuolisista vinkeistä! Lukeminen tuntuu olevan tärkeä osa monen elämää.

Lähes kolmannes vastaajista kertoi ahmivansa kirjan viikossa – ja se on paljon se! Puolet harrastaa lukemista kirja kuukaudessa -tahdilla. Iltasatuperinnettä pidetään lapsiperheissä yllä, ja lukemisella onkin valtava merkitys lapsen kielenkehitykselle ja hyvinvoinnille. Yli puolet kyselyyn vastanneista pitää yllä myös aamulehden lukuperinnettä, ja äänikirjapalveluihin on ehtinyt tutustua joka kolmas.

Dekkarit ja muut jännityskirjat kiehtovat ja vievät mennessään, etenkin pohjoismaalaiset dekkarikirjailijat tuntuvat olevan suuria suosikkeja. Melkein joka kolmas listasi vastaukseensa Reijo Mäen. Dekkariosastolla ääniä saivat myös muun muassa Camilla LäckbergLars Kepler, Tess Gerritsen, John Grisham sekä suomalaiset Leena Lehtolainen, Markku Ropponen ja Seppo Jokinen. Kesälomalle kannattaa pakata mukaan myös vaikkapa urheilijasankareidemme Kimi Räikkösen ja Jari Litmasen elämäkerrat. Ja jos on reilusti lukuaikaa, voi urakoida koko Game of Thrones -kirjasarjan tai kaikki kahdeksan Anna ystävämme -kirjaa.

Mutta muista: Lue vain sellaisia kirjoja, joista pidät. Älä lue väkisin tylsiä kirjoja, niin pysyy lukumotivaatio kohdillaan. Tämän vinkin antoi eräs vastaajista. Ja asetu lukemaan omaan, rauhalliseen soppeen, neuvoi toinen.

Arvoimme kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken kolme kahden leffalipun pakettia. Onnetar suosi Annua, Eveliinaa ja Helenaa, jotka saavat liput postissa. Onnea voittajille ja mukavia lukutuokioita jokaiselle!

Lue lisää #kesäduunISSa-kampanjastamme– ja osallistu Instagramissa @isssuomi