Global Management Trainee -ohjelmassa kasvaa ISS:n tulevia asiakkuusjohtajia

Global Management Trainee -ohjelmassa kasvaa ISS:n tulevia asiakkuusjohtajia

Global Management Trainee -ohjelma tarjoaa lähtölaukauksen asiakkuusjohtajan uralle ISS:llä. Mukaan valitut verkostoituvat kansainvälisesti, saavat monipuolisen perehdytyksen ISS:n laajamittaiseen toimintaan ja kehittävät johtamistaitojaan. Ohjelman päätteeksi edessä on omaa kiinnostusta ja osaamista vastaava vakituinen työ.

Neljä ISS:n Global Management Trainee -ohjelman osallistujaa istuu Ultimes Business Gardenin neuvotteluhuoneessa. Heistä kaksi, Sara ja Kiira, ovat aloittaneet ohjelmassa noin viikko aiemmin. Toisella kahdella, Juhalla ja Rasmuksella, on 1,5 vuotta kestävästä ohjelmasta takanaan reilu vuosi.

Global Management Trainee -ohjelman tarkoituksena on löytää eri maista kykyjä, jotka haluavat kasvaa strategisen ja operatiivisen johtamisen tehtäviin ISS:llä.Palkalliseen ohjelmaan valituilla henkilöillä on jo ylempi korkeakoulututkinto ja takanaan aiempaa työkokemusta. He pääsevät kehittämään osaamistaan monipuolisesti ja verkostoitumaan kansainvälisesti. Traineet ovat ISS:llä samalla viivalla muiden työntekijöiden kanssa.

– Trainee-ohjelmamme on huikean hieno, optimoitu perehdytysohjelma, jonka aikana henkilö kasvaa yritykseen sisään, ISS:n henkilöstönkehityspäällikkö Annu Vitikka-Lahtinen kuvailee.

Suomessa kansainvälisen trainee-ohjelman vastuuhenkilönä toimii Selma Vidgren.

– Jaamme Annun kanssa vastuun trainee-ohjelmasta; osallistujat kääntyvät minun puoleeni, kun heillä herää käytännön kysymyksiä ohjelmaan liittyen, ja Annu toimii heidän esimiehenään, Selma kertoo.

Mielenkiintoinen urapolku kansainvälisessä yrityksessä

Kiiralla ja Saralla on trainee-jaksoa kohtaan suuret odotukset, joiden he myös uskovat täyttyvän. Kun kauppakorkeakoulusta valmistuminen alkoi Saralla lähestyä, hän ryhtyi punnitsemaan jatkosuunnitelmia. Eniten vaakakupissa painoivat omien arvojen mukainen työ ja mahdollisuus toimia globaalissa ympäristössä.

– Mietin siinä, lähdenkö joogaopettajakouluun Intiaan, vai haenko tämän kaltaiseen harjoitteluohjelmaan. Rekrytoinnin edetessä ISS vei kuitenkin jalat alta, ja joogan opettamisen haaveet saivat jäädä! Sara sanoo nauraen.

Mahdollisuudet uuden oppimiseen ja mielenkiintoiseen urapolkuun vaikuttivatmolempien päätökseen hakeutua mukaan. Kiiralla on takanaan strategisen johtamisen maisteriopinnot ja tähtäimessä opintojaan vastaava, nousujohteinen ura.

– Ihmisläheinen ala ja mahdollisuus työskennellä kansainvälisessä ympäristössä, joka tarjoaa eväät jatkuvaan oppimiseen ja urakehitykseen, tekivät minuun vaikutuksen. Jo rekrytointiprosessin aikana koin, että ohjelma on huolellisesti suunniteltu ja yksi tärkeimmistä prioriteeteistani on kehittyä mahdollisimman paljon, Kiira kertoo.

– Rekrytoinnin aikana tuli vahva fiilis, että tämä ohjelma on ISS:lle tärkeä. Ohjelman käyneet pääsevät tekemään siistejä ja vaativia tehtäviä. Kaiken kruunaa se, että kollegoilla vaikuttaa oikeasti olevan hauskaa täällä, Sara kuvailee.

Kauppatieteiden maisteriksi valmistunut Juha voi jo kokemuksesta vahvistaa, että Kiiran ja Saran arviot ovat osuneet oikeaan: rekryilmoitus ei ole ollut pelkkää sanahelinää, vaan ISS:n arvot ja välittäminen ovat näkyneet trainee-ohjelman aikana.

– On ollut alusta asti helppo luottaa siihen, että trainee-jakso mahdollistaa hyvän kehityspolun urallani, Juha tuumaa.

Läpileikkaus koko yrityksen toiminnasta

Trainee-ohjelma opettaa johtajan uraansa aloitteleville monipuolisesti ja yksityiskohtaisesti ISS:n toimintaa.

Ennen asiakkuuksiin siirtymistä osallistujilla on kuuden viikon perehdytysjakso, jonka aikana tutustutaan esimerkiksi talous-, myynti-, henkilöstö-ja hankintayksikön arkeen. Jo perehdytysjakson aikana osallistutaan kansainväliseen workshopiin muiden maiden harjoittelijoiden kanssa. Perehdytyksen jälkeen päästään näkemään, miten ISS:n liiketoiminta näkyy asiakaskohteissa esimerkiksi siivous- ja ravintolapalveluina.

– Odotan jo mielenkiinnolla sitä, että pääsen käymään asiakaskohteissa. Silloin perehdytään varsinaiseen kenttätyöskentelyyn, mikä on varmasti upea mahdollisuus nähdä, mitä kaikkea palvelun tuottaminen ja ihmisten johtaminen tarkoittaa käytännössä, Kiira sanoo.

Ohjelmaan sisältyy myös kolmen kuukauden ulkomaankomennus, jonka aikana osallistujat saavat kansainvälistä kokemusta ja uusia verkostoja.

Suurilla panostuksilla saadaan valmiita osaajia

Trainee-ohjelma tarjoaa mukaan valituille mahdollisuuden saada omaa kiinnostusta vastaavia haasteita ja päästä etenemään vastuullisiin tehtäviin ISS:llä. Jakson jälkeen edessä on vakituinen työsuhde asiakkuuden johto- ja hallintatehtävissä.

– Panostamme ohjelmaan ja osallistujiin paljon, ja saamme sen päätteeksi valmiita tekijöitä, jotka voivat hypätä monipuolisesti erilaisiin rooleihin yrityksessämme, toteaa Annu.

Ohjelmassa viime vuonna aloittanut Juha kertoo trainee-vuoden kohokohdan olleen se, että hän on hiljattain päässyt mukaan uuden asiakkuuden haltuunottoon. Kokemus on opettanut paljon.

– Olen trainee-jakson aikana oppinut johtamisen uusimmat metodit ja mallit, jotka ISS:llä ovat käytössä. Nyt starttaavassa asiakkuudessa mukana ollessani olen kokenut, että minulla on paljon annettavaa ja olen valmis oikeisiin töihin. ISS on valtava yritys ja toimii useilla toimialoilla – sitä voisi verrata valtavaan palapeliin, jonka paloista minulla on vasta murto-osa kasassa, Juha kertoo.

Juhan kanssa ohjelmassa samaan aikaan aloittanut Rasmus puolestaan uskoo, että kohokohta on vielä edessä: aivan pian alkaa ulkomaanjakso, ja hänellä kohdekaupunkina on Pariisi.