Blogi: Rekrytointipäällikkö prosessimaailmoISSa

Blogi: Rekrytointipäällikkö prosessimaailmoISSa

Ensimmäiset kaksi viikkoa ISS:n palveluksessa ja Talent Acquisition Managerin saappaissa alkavat olla takanapäin. Kahden viikon aikana olen ehtinyt ihmetellä monenlaisia asioita. Jos kaikki istuvat kuulokkeet korvilla, saako koneeseen asentaa Spotifyn vai pitääkö kuunnella Nettiradiosta Radio Nostalgiaa? Jos juo teetä, mihin se pussi pitää laittaa liottamisen jälkeen, ellei halua kävellä keittiöön kahteen otteeseen ja liotusajan aikainen hengailu keittiössä tuntuu oudolta? Jos bussi jättää Vanhan Viertotien pysäkille, altistuuko työmatkatapaturmalle, jos oikaisee CGI:n remonttityömaan ja Ultimes Business Gardenin parkkipaikan kautta? Onneksi ensimmäisen viikon haasteet tuntuvat arkisilta ongelmilta ja itse työnkuva rokkaa!

Niillekin, joita en ole ehtinyt vielä tervehtiä, nopea tietopaketti itsestäni: Olen 30-vuotias entinen turkulainen, nykyään hesalainen (vai bulisti stadilainen?) rekrytoinnin ammattilainen. Ensimmäiset 19 vuotta elämästä meni Uudessakaupungissa, eli jos joku kaipaa vinkkejä A-sarjan Mersuista tai Porcheista, saatan osata mainita jotakin muutakin kuin että ne on autoja ja itse preferoin mustia. Kauppakorkean penkiltä vapauduin 2012 pääaineena johtaminen ja organisointi, ja viimeiset viisi vuotta olen toiminut Opteamilla Turun toimistolla, viimeksi liiketoimintapäällikkönä. Intohimoja mulla on kolme; työelämän kehittäminen, koirien kanssa lenkkeily ja ampumahiihdon kuluttaminen sohvaperunana. Mieheni tekee töitä liikunnan parissa mm. TPS:lle, joten minut löytää usein Gatorade Centeristä ja Nordikselle ei taida vielä lähiaikoina olla asiaa.

Tuuliaisen Kaisa ja Suonon Sari palkkasi minut ISS:lle rakentamaan rekrytointitoimintoja talon sisään. Kyseessä on siis outsourcingin sijaan insourcing-projekti. Ensimmäisessä vaiheessa edetään toimihenkilörekrytointien kanssa ja sen jälkeen lähdetään muodostamaan kuvaa työntekijärekrytoinneista. Kun suurimman alkurutistuksen kanssa on päästy eteenpäin, ajatuksena olisi kehittää myös resursointistrategiaa ja työnantajamielikuvaa. Hommaan ei onneksi tarvitse ihan yksin lähteä, vaan muutaman viikon sisään uuteen tiimiin valitaan kaksi Talent Acquisition Specialistia. Vaikka tulen henkilöstöhallinnon puolelta, huomasin viime vuonna, että sisälläni saattaa asua myös jonkinasteinen insinöörityyppi. Tämä johti Six Sigma Lean Green Belt-kurssille ja näillä opeilla lähden nyt viemään eteenpäin rekrytointifunktion kehittämistä.

Tällä viikolla olen siis aloittanut Gembailun eli ”rikospaikkojen tutkinnan”. Luvassa on HR Business Partnereiden, liiketoimintayksikköjen johtajien ja rekrytoivien esimiesten haastatteluja. Tarkoitus on löytää juurisyitä sille, miksi jotkut asiat toimihenkilörekryissä eivät toimi ja toiset taas toimivat. Nykytilan analysoinnin lisäksi rakennetaan pilvilinnoja tulevista. Eli jos joku löytää minut käytäviltä heilumasta kalanruotodiagrammien ja vaikutuspuiden kanssa, there is a reason. :) Kaikkia rekrytoivia esimiehiä en millään ehdi tavata, mutta avaan Yammeriin oman kanavan rekrytoinnille ja sinne saa rohkeasti käydä heittämässä ideoita, sillä kehittäminen yksin tyhjiössä on turhaa. Ja toki minua saa lähestyä ihan livenäkin, varsinkin aamupuuroseuraa kaipailen kuudennen kerroksen länsisiivessä arkisin klo 8. Omani nautin kookosöljyllä, raejuustolla ja mehukeitolla varustettuna.

Johanna