Viihtyisyyden tekijä

Tässä juttusarjassa esittelemme ISS:n ammattilaisia. Siivooja Sara riemuitsee, kun hän voi nähdä oman kätensä jäljen työn tuloksessa.

Sara työskentelee monissa asiakkuuksissa. Tänään hän suuntaa aamukymmeneksi Keski-Suomen vammaispalvelusäätiön Nuutin asunnoille, jossa hän siivoaa kolmesti viikossa.

– Tykkään liikkua paikasta toiseen ja tehdä töitä kohteissa, joissa asiakaspalvelu on isossa roolissa. Asiakaspalvelun lisäksi oman kädenjäljen näkeminen motivoi työssä, Sara kertoo.

Sara vastaa Nuutin asuntojen yleisten tilojen siisteydestä, pyyhkii pöydät, moppaa lattiat sekä huolehtii lisäpalveluiden tilaamisesta. Asukkaiden WC-tilat ja sauna siivotaan erillisen aikataulun mukaan säännöllisesti.

– Työ vaatii joustavuutta ja tilannetajua. Tehtäviä ei voi suorittaa aina samassa järjestyksessä. Jos asukkaalla on huono päivä, en paukkaa paikalle siivoamaan.

Siisti ympäristö on myös turvallinen

Nuutin asunnoilla palvelussa korostuu turvallisuus ja palvelun luotettavuus. Sara on tarkka työnjäljestä ja haluaa asioiden olevan tip top niin töissä kuin kotona. Siisti ympäristö ei ole ainoastaan ilo silmälle.

– Työni on luoda turvallinen työympäristö Nuutin asuntojen työntekijöille sekä viihtyisä tila asukkaille.

Sara on yleensä kohteen ainoa ISS:läinen, jos kiinteistöhoitaja ei ole paikalla, mutta työ ei kuitenkaan ole yksinäistä. Nuutin asunnoilla on kymmenkunta Keski-Suomen vammaispalvelusäätiön työntekijää, jotka tuntuvat Sarasta työkavereilta siinä missä ISS:läisetkin. Oma esimieskin on aina puhelinsoiton päässä.

– Minua on helppo lähestyä ja yhteistyö toimii hyvin. Täällä on tärkeää myös tuntea päämiehet, asukkaat, jotta palvelua osaa tehdä oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Lue lisää Nuutinrannasta

ISS:n ammatit esittelyssä:
Postikonsultti
Sähköyliasentaja
Kiinteistönhoitaja
Siivooja
Monipalvelutyöntekijä
Kokki
Monipalvelutyöntekijä
Siivooja
Kiinteistönhoitaja
Ravintolan vuoropäällikkö
Kokki
Asiakaspalvelija
Putkiasentaja