Vaihtelevia säitä, pysyvää palvelua

Vaihtelevia säitä, pysyvää palvelua

Tässä juttusarjassa esittelemme ISS:n ammattilaisia. Tällä kertaa vuorossa Merja, joka on tehnyt pitkän uran ulkoalueiden hoitajana ISS:n kiinteistöhuollon tiimissä Mikkelissä.

Merjan ura ISS:llä on mittava – hän on työskennellyt viheralueiden parissa lähes 20 vuotta. Kesätöinä alkaneen pestin lisäksi pysyvää on ollut työpari, jonka kanssa Merja kiertää ympäri Mikkeliä huoltamassa asiakkaiden ulkoalueita. Työparin yhteistyö on hioutunut saumattomaksi vuosien varrella.

Merja viihtyy osana kiinteistöhuollon tiimiä, johon kuuluu ulkoalueisiin erikoistuneiden ammattilaisten lisäksi muista osa-alueista vastaavia työkavereita.

– Meillä on hyvä porukka. Sen takia olen tykännyt. On kiva tulla töihin!

Tiimissä puhutaan usein työturvallisuudesta, ja se pyritään ottamaan huomioon kaikessa tekemisessä. Turvakengistä, kuulosuojamista, hanskoista ja muista suojavarusteista muistutetaan palavereissa.

– Työturvallisuus on tärkeä asia, josta ei koskaan puhuta liikaa, hän korostaa.

Fyysistä ulkotyötä

Ulkoalueiden huoltotyö on itsenäistä ja vaatii omatoimisuutta. Tämä on Merjan mielestä positiivinen asia.

Vuodenaikojen vaihtelu vaikuttaa ulkotyöläisen arjessa sekä työolosuhteisiin että työtehtäviin. Näin syksyllä pudonneet lehdet työllistävät puutarhuria, talven tullen tehdään lumitöitä. Kesällä työnkuvaan kuuluu myös kukkien istuttaminen ja hoitaminen.

–Kesällä on kiireistä, talvella rauhallisempaa, vertailee Merja.

Tavoitteena tyytyväiset asiakkaat

Kuudelta aamulla työpäivänsä aloittava Merja pääsee vaihtamaan vapaalle jo aikaisin iltapäivällä. Tyypillinen päivä alkaa kierroksella, jossa työpari varmistaa vastuullaan olevien ulkoalueiden siisteyden. Näin pidetään huoli siitä, että töihin saapuvaa asiakasta vastassa on hyvin hoidettu piha-alue.

– Ulkoalueet vaikuttavat viihtyvyyteen. Asiakkaan matka pihan halki töihin on turvallinen ja mukava, kun hän voi luottaa, että lumityöt on tehty ja hiekoitus on kunnossa, Merja kuvailee työnsä merkitystä.

Kohteissa työskentelevä ammattilainen saa palautetta myös suoraan asiakkaalta.

– Kesäaikaan kehutaan usein kukkaistutuksia kohteissa. Tuntuuhan se hyvältä.

Pitkään uran ulkoalueiden hoitajana tehnyt Merja on iloinen siitä, että hän kykenee fyysiseen ulkotyöhön edelleen.

– Olen ylpeä siitä, että voin yhä tehdä tätä työtä!