Työtä turvallisten ja toimivien kiinteistöjen eteen

Kiinteistöjen turvallisuus ja toimivuus, siinä kaksi asiaa, joiden puolesta tekninen asiakkuuspäällikkö Ari Ronkainen on tehnyt intohimoisesti töitä ISS:llä jo kahden vuosikymmenen ajan.

Ari Ronkainen on kiinteistöhuollon konkari. Ura alalla alkoi jo vuonna 1996 Ronkaisen tullessa ISS:lle kiinteistönhoitajaksi. Työ tuntui heti omalta, ja Ronkainen jäi sille tielle. ISS:llä hän on ollut yhtäjaksoisesti töissä vuodesta 2003 lähtien, mikä tarkoittaa, että pian tulee 20 vuotta täyteen.

– Tunnen kiinteistöhuollon kuin omat taskuni, sillä olen tehnyt melkein kaikkia tehtäviä lumitöistä ja nurmikon leikkauksesta asiakkuuksien kehittämiseen, Ronkainen kertoo.

ISS:llä työskentelyssä Ronkainen näkeekin isona etuna sen, että yritys mahdollistaa uuden oppimisen ja urakehityksen talon sisällä.

– Täällä annetaan kaikki mahdollisuudet kehittymiseen ja etenemiseen, jos kiinnostusta löytyy. On oikeastaan ihan itsestä kiinni, että miten haluaa hyödyntää tarjotut mahdollisuudet.

Vuodesta 2017 Ronkainen on työskennellyt teknisenä asiakkuuspäällikkönä. Tällä hetkellä hänen vastuullaan ovat muun muassa Wihurin PKS-kohteet, Stockmann ja VR:n päärautatieasema, DHL logistiikka ja Business Park sekä K3 logistik West Viinikkalassa.

Asiakas ja työturvallisuus edellä

Ronkaisen työpäivät kuluvat asiakaskohteissa. ISS:n konttorilla hän käy normaaliaikoina pari kertaa kuukaudessa. Työkavereita ovatkin paitsi ISS:läiset, myös asiakaskohteiden muut työntekijät.

– Eri kohteissa olen paikan päällä tilanteen mukaan, aina siellä, missä työn painopiste kulloinkin on, Ronkainen kertoo.

Työturvallisuus on Ronkaisen työn ytimessä. Hän muun muassa pitää tiimeille turvavartteja, joissa käydään läpi ajankohtaisia työturvallisuuteen liittyviä sisältöjä. Lisäksi hän varmistaa, että kaikkien työvaatteet ja työkalut ovat kunnossa ja kalusto huollettu, sekä järjestää tarpeen mukaan koulutusta työturvallisuuteen liittyen.

– Kaikki kiteytyy siihen, että ISS:n ja asiakkaan henkilöstö pääsevät työpäivän jälkeen terveinä kotiin. Työturvallisuus on yksi tärkeimmistä asioista työssäni, Ronkainen sanoo.

Työpäiviin saattaa viikosta ja kohteesta riippuen kuulua myös muun muassa henkilöstöasioiden hoitamista, asiakaspalavereita, korjausesitysten tekemistä, budjetointia, laskutusta, kiinteistöhuoltokalenterin ja huoltodokumenttien seuraamista sekä erilaisia suunnittelu- ja kehitystöitä.

Työn merkitys löytyy arjesta

Antoisinta työssä on Ronkaisen mielestä se, kun saa nähdä asiakkaat ja tilojen käyttäjät tyytyväisinä. Myös arvokkaasta kiinteistöomaisuudesta huolehtiminen on palkitsevaa.

– Kun meillä kiinteistöhuollon ammattilaisilla homma toimii ja kiinteistöt ovat turvallisia, tilojen käyttäjät pystyvät keskittymään täysillä omaan liiketoimintaansa. Samalla hyvä ylläpito säilyttää kiinteistöjen arvon. Se tuo työhön merkityksellisyyttä, Ronkainen sanoo.

Aivan erityisesti Ronkaisen saa kuitenkin viihtymään töissä hyvä työyhteisö.

– Kun kohta tulee 20 vuotta yhtäjaksoista työsuhdetta ISS:llä täyteen, niin ihmiset ovat tulleet hyvin tutuiksi. Toki koko ajan saadaan mukaan uutta ja nuorta porukkaa, aivan kuten kuuluukin.