Rekrytointitiimi palveluksessanne!

ISS:n työntekijärekrytointitiimin tehtävä on auttaa rekrytoivia esimiehiä ja löytää oikea työ oikealle tekijälle. Tutustu artikkelin lopussa tiimin jäseniin ja heidän vinkkeihinsä hakijoille ja rekrytoiville esimiehille.

Palkattiinpa ISS:lle sitten yksittäinen työntekijä, kokonainen monialainen tiimi tai satoja kesätyöntekijöitä, taustalla työskentelee ISS:n työntekijärekrytointitiimi. Työntekijärekrytointeihin erikoistuneen asiantuntijan työ on vaihtelevaa ja monipuolista.

– Rekrytointiasiantuntijat ovat paitsi työnhakijan ensikosketus ISS:ään, myös rekrytoivien esimiesten tuki. Lopullinen päätös työntekijän palkkaamisesta on aina esimiehellä, muistuttaa ISS:n työntekijärekrytoinnin esimies Elli Velling.

Rekrytointiprosessien läpiviennin lisäksi tiimin asiantuntijat kehittävät prosesseja, työkaluja, hakijaviestintää ja työnantajamielikuvaa. He kouluttavat esimiehiä, päivittävät ohjeistuksia ja tekevät yhteistyötä ulkoisten sidosryhmien, kuten oppilaitosten ja alueellisten TE-toimistojen kanssa – sekä paljon muuta. Rekrytointitiimin asiantuntijoilla on valtava määrä tietoa ja osaamista niin työlainsäädännöstä kuin eri alojen säädöksistä.

Tiimiläiset kuvassa vasemmalta oikealle: Riikka Viheriävaara, Katariina Silvo, Elli Velling, Eeva McLean, Laura Kemppinen, Laura Saariniemi ja Veera Karjula. Kuvasta puuttuu Anne Jokelainen.

Esimies, rekrytointitiimi on tukenasi

Rekrytointiprosessien aikana rekrytointiasiantuntijat tekevät tiivistä yhteistyötä esimiesten kanssa. He varmistavat tarvittavat lupa-asiat, auttavat kartoittamaan tarpeet ja määrittelemään hakijaprofiilin sekä luovat tehtävään sopivan työpaikkailmoituksen sisäisiin ja ulkoisiin kanaviin.

Hakuaikana he markkinoivat rekrytointeja, käyvät hakijoita läpi esimiesten kanssa ja karsivat hakijoita. Tiimi vastaa myös hakijoille viestimisestä ja haastatteluista.

Kun esimies on tehnyt valintansa ja ilmoittanut päätöksistään haastattelemilleen ihmisille, rekrytointitiimin vastuulla on tiedottaa päätöksistä hakijoille, jotka eivät ole edenneet valintaprosessissa jatkoon. Jos valinta ei osunut kohdalle, rekrytiimi varmistaa potentiaaliselta hakijalta, saako hänet linkittää toiseen hakuun.

Velling kertoo, että tiimin kautta kulkevat myös sisäiset työnhaut ja uudelleensijoitukset. Usein työtehtäviin löytyykin sopiva hakija talon sisältä.

– Esimiehet ovat korona-aikana tehneet ison työn siinä, että olemme pystyneet paikoittamaan ihmisiä tehtävästä ja työstä toiseen. Siitä kuuluu heille iso kiitos.

Vinkki hakijalle: asenne ratkaisee!

Koko rekrytointitiimi kannustaa työnhakijaa käyttämään aikaa hakemuksen ja CV:n viilaamiseen, jotta ne kertovat, miksi hakija olisi hyvä juuri tähän tehtävään. Kaikki aiemmin hankittu työkokemus kannattaa mainita, vaikka se ei olisi juuri työnkuvan mukaista. Myös harrastuksista kertynyt vastuu ja kokemus on hyvä tuoda esiin, tiimi muistuttaa.

– On vain vähän työntekijätehtäviä, joihin emme voisi kouluttaa ihmistä, jolla on oikeanlainen asenne. Asenne on tärkein, sillä kaiken muun työnantaja voi perehdyttää.

Joihinkin tehtäviin tarvitaan tietyt luvat ja koulutukset, mutta usein työntekijä voidaan ottaa vähemmällä koulutuksella ja jatkaa perehdytystä. ISS kannustaa kouluttautumaan työn ohessa ja tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia kasvaa omalla ISS-uralla.

Tutustu ISS:n työntekijärekrytoinnin asiantuntijoihin

Eeva McLean, rekrytointiasiantuntija

“Rekrytoinnissa on parasta ihmisten kanssa työskentely ja tyytyväiset asiakkaat. Tulee todella hyvä fiilis, kun löytää työnhakijalle uusia mahdollisuuksia ja auttaa esimiestä löytämään parhaan henkilön tarjolla olevaan työtehtävään.”

Eevan vinkki työnhakijalle: “Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti ja informatiivisesti. Mitä enemmän hakemuksessa on avattu työkokemusta ja osaamista, sitä parempi.”

Riikka Viheriävaara, rekrytointiasiantuntija

“Työ rekrytoinnin parissa on monipuolista ja vaihtelevaa; on ilo olla mukana vivahteikkaissa prosesseissa ja tehdä yhteistyötä eri puolilla Suomea työskentelevien ISS:n ammattilaisten kanssa.”

Riikan terveiset rekrytoiville esimiehille: “Rekrytiimi kehittää jatkuvasti prosesseja, jotta rekrytoivat esimiehet saavat ISS:n palvelukseen aina vain osaavampia, iloisempia ja sopivampia työntekijöitä. Toimiva yhteistyö esimiesten kanssa on myös tämän kehitystyön kannalta erittäin tärkeää.”

Katariina Silvo, rekrytointiasiantuntija

“Minulle on tärkeää, että ihmiset viihtyvät työssään, missä auttaa suuresti se, että oikeat tekijät löytävät heille sopiviin tehtäviin. Koen äärimmäisen palkitsevaksi, että voin vaikuttaa siihen, millaista osaamista ISS:lle löydetään ja edesauttaa oikeiden tekijöiden löytämistä oikeisiin tehtäviin.”

Katariinan muistutus rekrytoiville esimiehille: “Rekrytoiva esimies tekee lopulliset valintapäätökset, mutta olemme täällä auttamassa prosessin viemisessä maaliin. Älkää pelätkö lähestyä meitä, oli asia mikä hyvänsä!”

Anne Jokelainen, rekrytointiasiantuntija, Kuopio

“Työssäni on parasta, kun löytää oikean ihmisen oikeaan tehtävään.”

Annen vinkki työnhakijalle: “Hakemuksessa kannattaa kertoa osaamisestaan ja toiveistaan mahdollisimman tarkasti. Näin sopiva tehtävä löytyy helpommin ja nopeammin.”

Laura Kemppinen, rekrytointiasiantuntija

“Vastaan työssäni paitsi työntekijärekrytoinneista, myös suurista starttirekrykokonaisuuksista, joissa uuteen kohteeseen haetaan kerralla monia osaajia. Parasta työssäni onkin monimuotoinen työnkuva, jossa pääsee kehittämään prosesseja, olemaan yhteydessä eri sidosryhmien kanssa ja löytämään osaaville tekijöille sopivan haastavia töitä.”

Lauran terveiset työnhakijalle: “Kerro itsestäsi, ole rehellinen ja näytä jo hakemuksessa, että sinulla on positiivinen asenne ja tekemisen meininki! Muista olla oma itsesi. Jos äidinkielesi ei ole suomi, täytä silti hakemuksesi itse. Haluamme tutustua sinuun omana itsenäsi, eivätkä pienet kirjoitusvirheet meitä haittaa.”

Laura Saariniemi, rekrytointiasiantuntija

“Tässä työssä ei tylsisty ja saa kohdata valtavasti erilaisia ihmisiä.”Lauran neuvo työnhakijalle: “Hae rohkeasti ja avoimin mielin. Ehkä sinun urapolkusi ISS: llä alkaakin eri kohdasta kuin olit ajatellut?”